Οι αγγλοσάξωνες φτιάχνουν τα καλύτερα γλυκά τους από τα πιο απρόσμενα προϊόντα: τα καρότα και το τυρί! Το carrot cake και το cheesecake είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ αλλά και παγκόσμια γνωστά. Εύκολο το carrot cake!
Υλικά
- 250 καρότα στον τρίφτη (στίψτε τα να φύγουν τα υγρά, καλά)
- 3 αυγά
- 220 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 80 γραμμάρια καρύδια πεκάν
- 150 γραμμάρια ηλιέλαιο
- 1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα, λίγο γαρύφαλλο σκόνη, λίγο τζίτζερ σκόνη, λίγο μοσκοκάρυδο σκόνη
- 1 κουταλίτσα μικρή αλάτι
Για το γλάσο
- 250 τυρί μασκαρπόνε
- Χυμό μισού λεμονιού
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια φόρμα για γλυκό
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, τα μπαχαρικά και το αλάτι και κάντε μια τρυπούλα στη μέση
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τη ζάχαρη. Χτυπήστε πάλι ώσπου να γίνει σαν κρέμα. Προσθέστε λίγο λίγο το ηλιέλαιο, χτυπώντας με αυγοδάρτη
- Ρίξτε τα υγρά μέσα στην τρυπούλα που έχουμε κάνει στο αλεύρι και ανακτέψτε από μέσα προς τα έξω, ενσωματώνοντας σιγά σιγά το αλεύρι
- Προσθέστε τα καρότα και τα καρύδια πεκάν σπασμένα
- Δουλέψτε λίγο όλα τα υλικά μαζί με μια σπάτουλα και αδειάστε τα στη φόρμα
- Χτυπήστε λίγο τη φόρμα στο τραπέζι της κουζίνας για να μην υπάρχουν κενά αέρος
- Ψήστε το γλυκό για 50 λεπτά, ώσπου να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Αφήστε το να κρυώσει πριν βάλετε το γλάσο
- Οσο το γλυκό ψήνεται, ετοιμάστε το γλάσο. Εύκολο: Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα τρία υλικά μαζί και βάλτε τα στο ψυγείο να κρυώσουν μισή ωρίτσα
- Όταν κρυώσει το γλυκό στρώνετε το γλάσο από πάνω, με όποιον τρόπο θέλετε
- Είναι καλύτερα να κρυώσει όλο μαζί το γλυκό στο ψυγείο, αλλά τρώγεται άνετα και αμέσως!
Οι Αγγλο-Αμερικάνοι, βέβαια, το παρακάνουν και τα carrot cake τους έχουν διπλή ή ...πενταπλή στρώση γλάσου:
Ο βρετανός σεφ Jamie Oliver βάζει μόνο μια στρώση γλάσο, από πάνω, αλλά τεραστίου πάχους!