Carrot cake –Eύκολη, εγγλέζικη λιχουδιά

Οι αγγλοσάξωνες φτιάχνουν τα καλύτερα γλυκά τους από τα πιο απρόσμενα προϊόντα: τα καρότα και το τυρί! Το carrot cake και το cheesecake είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ αλλά και παγκόσμια γνωστά. Εύκολο το carrot cake!

Υλικά

  • 250 καρότα στον τρίφτη (στίψτε τα να φύγουν τα υγρά, καλά)
  • 3 αυγά
  • 220 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 80 γραμμάρια καρύδια πεκάν
  • 150 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα, λίγο γαρύφαλλο σκόνη, λίγο τζίτζερ σκόνη, λίγο μοσκοκάρυδο σκόνη
  • 1 κουταλίτσα μικρή αλάτι

Για το γλάσο

  • 250 τυρί μασκαρπόνε
  • Χυμό μισού λεμονιού
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια φόρμα για γλυκό
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, τα μπαχαρικά και το αλάτι και κάντε μια τρυπούλα στη μέση
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τη ζάχαρη. Χτυπήστε πάλι ώσπου να γίνει σαν κρέμα. Προσθέστε λίγο λίγο το ηλιέλαιο, χτυπώντας με αυγοδάρτη
  • Ρίξτε τα υγρά μέσα στην τρυπούλα που έχουμε κάνει στο αλεύρι και ανακτέψτε από μέσα προς τα έξω, ενσωματώνοντας σιγά σιγά το αλεύρι
  • Προσθέστε τα καρότα και τα καρύδια πεκάν σπασμένα 
  • Δουλέψτε λίγο όλα τα υλικά μαζί με μια σπάτουλα και αδειάστε τα στη φόρμα
  • Χτυπήστε λίγο τη φόρμα στο τραπέζι της κουζίνας για να μην υπάρχουν κενά αέρος
  • Ψήστε το γλυκό για 50 λεπτά, ώσπου να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Αφήστε το να κρυώσει πριν βάλετε το γλάσο
  • Οσο το γλυκό ψήνεται, ετοιμάστε το γλάσο. Εύκολο: Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα τρία υλικά μαζί και βάλτε τα στο ψυγείο να κρυώσουν μισή ωρίτσα
  • Όταν κρυώσει το γλυκό στρώνετε το γλάσο από πάνω, με όποιον τρόπο θέλετε
  • Είναι καλύτερα να κρυώσει όλο μαζί το γλυκό στο ψυγείο, αλλά τρώγεται άνετα και αμέσως!

Οι Αγγλο-Αμερικάνοι, βέβαια, το παρακάνουν και τα carrot cake τους έχουν διπλή ή ...πενταπλή στρώση γλάσου:

Ο βρετανός σεφ Jamie Oliver βάζει μόνο μια στρώση γλάσο, από πάνω, αλλά τεραστίου πάχους!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ