Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας: Βραβεύεται και το γιορτάζει - iefimerida.gr

Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας: Βραβεύεται και το γιορτάζει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αρχαιολογικό μουσείο Τεγέας γιορτάζει την ευρωπαϊκή του διάκριση με ολοήμερη εκδήλωση την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, είναι ένα από τα πρώτα μουσεία του νεότερου ελληνικού κράτους, το οποίο αναβαθμίστηκε κτιριολογικά και μουσειολογικά μέσω του ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο διαδραστικό μουσείο με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα.

Αφηγείται την ιστορία της γέννησης και εξέλιξης της ισχυρότερης πόλης της αρχαίας Αρκαδίας, της Τεγέας. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα ιερά της και δη το ιερό της Αθηνάς Αλέας, ένα από τα πιο φημισμένα πελοποννησιακά ιερά.

Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας: Βραβεύεται και το γιορτάζει | iefimerida.gr 0

Τον περασμένο Απρίλιο το Μουσείο τιμήθηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Museum of the Year με τη διάκριση «Special Commendation 2016», ως ύψιστη διάκριση για εξέχοντα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Η εκδήλωση της Τετάρτης θα περιλαμβάνει συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης, υπό την διεύθυνση του Σωτήρη Κωστούρου, σε τραγούδια μεγάλων συνθετών, που θα ερμηνεύσουν ο Γιώργος Αργυρόπουλος και ο Παναγιώτης Παπαντωνίου, ενώ θα τους συνοδεύουν στο πιάνο ο Γεώργιος Μιχαλόπουλος και στο σαξόφωνο - άλτο η Λίλα Χρονοπούλου.

Πριν από την συναυλία θα πραγματοποιηθούν περιηγήσεις στο κοινό από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ενώ η είσοδος στο μουσείο και στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας σε συνεργασία με το δήμο Τρίπολης.

Φωτογραφίες: tegeamuseum.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ