Συρία: πέντε νεκροί στις διαδηλώσεις - iefimerida.gr

Συρία: πέντε νεκροί στις διαδηλώσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Συρία. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, κοντά στην πόλη Χομς. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην πόλη Ταλμπίσεχ χθες, ενώ αναφέρονται νεκροί ανάμεσα στους διαδηλωτές και στην πόλη αυτή. Οι πληροφορίες που δίνονται είναι συγκεχυμένες καθώς δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι παρατηρητές στις πόλεις αυτές ώστε να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα των κυβερνητικών και πηγών ανάμεσα στους ακτιβιστές.

Χθες το πρωί περίπου 300 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό δρόμο στην πόλη Σουβέιντα της νοτίου Συρίας, αλλά δέχθηκαν επίθεση από υποστηρικτές της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ Ασαντ και ξυλοκοπήθηκαν. Οι διαδηλωτές κάθονταν ειρηνικά, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, στην κεντρική πλατεία και φώναζαν συνθήματα για πολιτικές ελευθερίες, όταν δέχθηκαν απρόκλητα την επίθεση. Υπήρξαν επίσης πληροφορίες για διαδηλώσεις στην Αλέπο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πολη της Συρίας καθώς και στην παραλιακή πόλη Μπανίγιας. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν και κοντά στη μαρτυρική πόλη της Ντάραα, στο νότο, κατά τη διάρκεια κηδείας όπου ακούσθηκαν συνθήματα για παραίτηση του Ασαντ.

Οι χθεσινές διαδηλώσεις έγιναν μία μέρα μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις ότι θα τερματισθεί ο ισχύων εδώ και δέκα χρόνια νόμος εκτάκτου ανάγκης στη χώρα την επόμενη εβδομάδα και τις υποσχέσεις για σειρά μεταρρυθμίσεων. Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της προεδρίας, ακτιβιστές κάλεσαν το λαό σε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για χθες Κυριακή. Η χθεσινή μέρα συνέπεσε με την επέτειο της ανεξαρτησία της χώρας. Σαν χθες πριν από 65 χρόνια αποχώρησε από τη Συρία ο τελευταίος Γάλλος στρατιώτης. Η "Διακήρυξη της Δαμασκού", οργάνωση της αντιπολιτεύσης, κάλεσε σε ειρηνικές διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Συρίας και στο εξωτερικό για την ενδυνάμωση της λαικής εξέγερσης και τη συνέχισή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ