Ζευγάρι Ιταλών μαγειρεύει στο πιο φίνο ιταλικό στη Νάξο -Γνωρίστε το L'Osteria

Η κρίση δεν λυγίζει τα γόνατα όταν σε καλούν τα όνειρα. Τολμάς και η ζωή σε επιβραβεύει. Αυτό συνέβη στην Ντόλυ και τον Αλφόνσο, ένα ζευγάρι Ιταλών, που έβαλαν ρίζες στη Νάξο δίνοντας ζωή στην L'Osteria, ένα ρεστοράν ιταλικής κουζίνας που παντρεύει την ιταλική τέχνη της γαστρονομίας με τα αγνά προϊόντα μιας εύφορης γης και την ευλογία της δημιουργικότητας.

Στα πιάτα της βάζει ψυχή, γιατί έτσι συμβαίνει όταν επιτυγχάνονται τα όνειρα μιας ολόκληρης ζωής στην ωριμότητα κι ο έρωτας που σου χτυπά την πόρτα σε καλεί να πεις το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Κι αυτός ο έρωτας ήρθε στη Νάξο για την Ντόλυ, όταν επισκέφθηκε με τον Αλφόνσο το νησί που έμελλε να γίνει η μεγάλη στροφή στη ζωή τους. Πριν από 17 χρόνια. Ένα σπίτι, ονειρεμένο, πέντε χιλιόμετρα έξω από τη Xώρα, ήταν το πρώτο βήμα για να βάλει ρίζες όλη η οικογένεια, η Ντόλυ, ο Αλφόνσο και η κόρη τους Ατένα (Αθηνά) σε μια γη που αγαπήθηκε με την πρώτη ματιά. Το δεύτερο και μεγαλύτερο βήμα, ήταν η Osteria, πριν πέντε χρόνια, το 2011, όταν η Ελλάδα αγκομαχούσε κάτω από τη βαθύτερη κρίση της Ιστορίας της.

Το εστιατόριο L'Osteria, την ανακαλύψαμε σε ένα από τα στενά δρομάκια, παράλληλα της παραλιακής οδού, στη Χώρα της Νάξου. Μολονότι η λέξη Osteria, ανατρέχει σε λαϊκό εστιατόριο, όλο το περιβάλλον μοιάζει με «μπιζού» και έντονα τα χαρακτηριστικά της ιταλικής κομψότητας στις λεπτομέρειες. Όπως και τα πιάτα, που είναι υψηλής γαστρονομίας χωρίς να ανεβάζουν στα ύψη τον λογαριασμό. Εκεί μάθαμε και την ιστορία της, από τα χείλη της Ντόλυ δοκιμάζοντας, μετά από ένα άξιο λόγου δείπνο, τα χειροποίητα λικέρ της.

Πρωτεργάτης στο εγχείρημα ήταν φυσικά η Ντόλυ που φόρεσε το καπέλο του σέφ και συμπαρέσυρε στο μεγάλο στοίχημα με τον ενθουσιασμό και την αγάπη της για τον τόπο και την μαγειρική και όλη την οικογένεια, τον Αλφόνσο ειδικό στα κρασιά, που ανέλαβε και τη διαχείριση και την Ατένα που με σπουδές στο τουριστικό μάνατζμεντ ανέλαβε την υποδοχή και το σερβίρισμα των πελατών. Φιλοσοφία της οικογενειακής επιχείρησης είναι, όπως ανακαλεί και η ρίζα του ονόματος του ρεστοράν στα βάθη των αιώνων, η φιλοξενία, αλλά και η συμπεριφορά των ανθρώπων που έχουν δημιουργήσει ένα ζεστό φιλικό περιβάλλον με τη Ντόλυ να περιφέρεται, στα διαλείμματα της προετοιμασίας των πιάτων, από το ένα τραπέζι στο άλλο για να συνομιλήσει με τους «φιλοξενούμενούς» της και να πάρει την αντανάκλαση της ικανοποίησής τους από τις δημιουργίες της.

Αυτή την ικανοποίηση θέλουμε να μεταδώσουμε και εμείς με τη γραφή για μία γωνιά της Νάξου την οποία τίμησαν και έκαναν αφετηρία νέας ζωής και δημιουργικότητας ξένοι που έδωσαν και δίνουν αξία επενδύοντας στις ομορφιές της Ελλάδας καθιστώντας την δεύτερη πατρίδα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: osterianaxos.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ L'Osteria εστιατόριο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ