Στο 90% οι παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας στις τουριστικές περιοχές - iefimerida.gr

Στο 90% οι παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας στις τουριστικές περιοχές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στοχευμένοι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε τουριστικές περιοχές κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο δείχνουν αύξηση της παραβάσεων που αφορούν στο ωράριο εργασίας των απασχολούμενων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, μετά από ειδικούς και στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΣΕΠΕ στους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας (Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος, Ζάκυνθος, Κρήτη, Κέρκυρα και Χαλκιδική), διαπιστώθηκαν παραβάσεις στο 90% των περιπτώσεων.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 217 ειδικοί έλεγχοι στις παραπάνω περιοχές, εντός Ιουλίου και Αυγούστου, και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ενώ η αδήλωτη - «μαύρη» εργασία φθίνει, παραμένοντας βέβαια σε σημαντικά επίπεδα, αυξάνονται ραγδαία οι παραβάσεις που αφορούν το ωράριο απασχόλησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τους ελέγχους εντοπίστηκε σημαντικός αριθμός παραβάσεων που αφορούν τα ρεπό και τις υπερωρίες πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν τόσο σε μεγάλα ξενοδοχεία των παραπάνω περιοχών όσο και σε τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και σε καταστήματα εστίασης.

Τα πρόστιμα που καταλογίζονται από τις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ κυμαίνονται μεταξύ 6.000 και 9.500 ευρώ, ανά περίπτωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ