ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κατά Σκουρλέτη: Κλείνει το μάτι στους κακοπληρωτές της ΔΕΗ - iefimerida.gr

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κατά Σκουρλέτη: Κλείνει το μάτι στους κακοπληρωτές της ΔΕΗ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευθύνες στον ΔΕΔΔΗΕ αλλά και στον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη αφήνει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με αφορμή την υπόθεση της επίθεσης καταναλωτή σε βάρος εργαζομένου στη Ζάκυνθο.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εγκαλεί τον κ. Σκουρλέτη για ωμή διοικητική παρέμβαση στη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας και με τις δηλώσεις του για το θέμα των ανείσπρακτων οφειλών «κλείνει το μάτι» στους κακομαθημένους πελάτες της ΔΕΗ.

Το τραγικό περιστατικό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στη Ζάκυνθο, όταν υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ έπεσε θύμα ξυλοδαρμού όταν έκοψε το ρεύμα σε καταναλωτή, προκάλεσε την αντίδραση της ΔΕΗ, η οποία κατέφυγε σε συστάσεις προς της διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Στην ανακοίνωση αυτή έσπευσε να απαντήσει ο ΔΕΔΔΗΕ ενώ η ΓΕΝΟΠ παρενέβη αναδεικνύοντας τη στάση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση της ΔΕΗ για το περιστατικό της Ζακύνθου σημειωνόταν ότι η Διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων για την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Απαντώντας ο ΔΕΔΔΗΕ σε δική του ανακοίνωση σημειώνει ότι «ο ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας σε πρώτη προτεραιότητα την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων των εργαζομένων του, έχει αυτονοήτως προβεί από την πρώτη στιγμή σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, για τη στήριξη των τεχνικών του, που δέχθηκαν πρωτοφανή βάναυση επίθεση από καταναλωτή, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, στη Ζάκυνθο.»

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ καταδίκασε την επίθεση εναντίον των εργαζομένων και αναφερόμενη στη στάση της ΔΕΗ σημειώνει ότι η Επιχείρηση «εγκαλεί για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ (η οποία σαφέστατα έχει βαρύτατες ευθύνες) και τη νουθετεί στην ουσία (ασχέτως αν εκφράζει βεβαιότητα) να «κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες» και να προστατέψει τους εργαζομένους ώστε να εκτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους.

Βεβαίως αυτό δεν μας δημιουργεί καμιά απολύτως απορία καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα νουθεσίες προς τη διοίκηση της ΔΕΗ κάνει και ο εποπτεύων υπουργός, ο οποίος με δηλώσεις του για το θέμα των ανείσπρακτων οφειλών «κλείνει το μάτι» στους κακομαθημένους πελάτες της ΔΕΗ γεγονός που συνιστά ταυτόχρονα και ωμη διοικητική παρέμβαση στη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας.»

Η ΓΕΝΟΠ καλεί τις διοικήσεις της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους προστατεύοντας τους εργαζομένους και να πράξουν τα δέοντα ώστε τέτοια φαινόμενα τραμπουκισμού να μην επαναληφθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Σκουρλέτης ΔΕΔΔΗΕ ξυλοδαρμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ