Ο Τσίπρας χτυπά την πόρτα των Ευρωσοσιαλιστών -Στο Παρίσι ως παρατηρητής - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας χτυπά την πόρτα των Ευρωσοσιαλιστών -Στο Παρίσι ως παρατηρητής

Φωτογραφία: Eurokinissi

Χωρίς «κάρτα μέλους» συνεχίζει ο πρωθυπουργός την πρόσβαση στους κόλπους των ευρωσοσιαλιστών και από χθες βράδυ βρίσκεται στο Παρίσι, όπου και θα συμμετάσχει ως παρατηρητής στις εργασίες των σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Αν και επιμένει ότι δεν εγκαταλείπει την οικογένεια της Ευρωπαϊκής Αριστεράς -διότι δεν επιθυμεί να ταράξει τις ισορροπίες στο κόμμα του- ο κ. Τσίπρας κάνει τα πάντα για να συντηρείται σε καλό επίπεδο το φλερτ με το μπλοκ των Ευρωπαίων σοσιλαδημοκρατών ηγετών. Αυτοί άλλωστε, διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων της ΕΕ, κάτι που η Αθήνα έχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού της.

Τι θα πει ο Τσίπρας

Με το βλέμμα στραμμένο στη Σύνοδο της 16ης Σεπτεμβρίου στη Σύνοδο της Μπρατισλάβας και στόχο τη διαμόρφωση κοινών θέσεων, πληροφορίες από το πρωθυπουργικό επιτελείο διαβεβαιώνουν πως η εισήγηση του πρωθυπουργού, θα αντλεί υλικό από τις διακηρύξεις τόσο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του ΕΣΚ.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο, θέτοντας σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου «τα ζητήματα για την ενίσχυση της αναπτυξιακής και κοινωνικής ευρωπαϊκής ατζέντας».

Με φόντο άλλωστε την πολυεπίπεδη κρίση που πλήττει την Ευρώπη, οι προοδευτικές δυνάμεις θέλουν διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην «επόμενη μέρα». Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ έχει μπροστά του τις εκλογές του 2017 και ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ ετοιμάζεται για την προεκλογική μάχη στη Γερμανία με το αντίπαλο κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ.

Όσο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός θα θέσει θέμα υιοθέτησης κοινής πολιτικής ασύλου από όλα τα κράτη-μέλη.

Η συνάντηση στο κάστρο και το γεύμα εργασίας

Ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος ηγέτης από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και συμμετέχει στη συνάντηση ως παρατηρητής.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο κάστρο ντε λα Σελ Σεν-Κλου (Chateau de la Celle Saint–Cloud), 12 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού.

Ο Τσίπρας χτυπά την πόρτα των Ευρωσοσιαλιστών -Στο Παρίσι ως παρατηρητής | iefimerida.gr 0

Στις 12:45 τοπική ώρα θα υπάρξει γεύμα εργασίας των ηγετών, ενώ αμέσως μετά, αναμένεται δήλωση του Γάλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ προς τον Τύπο.
Αντικείμενο της συνάντησης είναι η προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή στάση των προοδευτικών Ευρωπαίων ηγετών στη σύνοδο της Μπρατισλάβα, όπου συγκαλείται στις 16 Σεπτεμβρίου άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με αντικείμενο το Brexit και τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ευρώπη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Βρετανία.

Στη συνάντηση, στην οποία θα μετάσχουν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με αναφορά στο ΕΣΚ, δεν θα παρευρεθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, λόγω των τραγικών συνεπειών του σεισμού στη χώρα του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας ευρωσοσιαλιστές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ