Αίγινα: Ο γιατρός που ανανέωσε την άδεια στον 77χρονο δίνει πιστοποιητικά εξ αποστάσεως - iefimerida.gr

Αίγινα: Ο γιατρός που ανανέωσε την άδεια στον 77χρονο δίνει πιστοποιητικά εξ αποστάσεως

Φωτογραφίες: EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τραγωδία της Αίγινας έγινε αφορμή για αποκαλύψεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες ανανεώνονται άδειες (ταχυπλόων ή ΙΧ) σε υπερήλικες με προβλήματα υγείας, από επίορκους γιατρούς.

Ο πνευμονολόγος με ιατρείο στους Αμπελόκηπους, που ανανέωσε το 2014 δίπλωμα του Θρασύβουλου Λυκουρέζου, του 77χρονου χειριστή που σκόρπισε τον θάνατο στην Αίγινα, αποκαλύπτεται ότι κάνει αυτή την «δουλειά» εξ αποστάσεως με μόλις... 10 ευρώ.

Αίγινα: Ο γιατρός που ανανέωσε την άδεια στον 77χρονο δίνει πιστοποιητικά εξ αποστάσεως | iefimerida.gr 0

Ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου, σητν απολογία του υποστήριξε ότι πάσχει από: «Σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας ύπνου, αρτηριακή υπέρταση, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια» Επίσης ότι λαμβάνει «χρονίως φαρμακευτική αγωγή και χρησιμοποιώ μηχάνημα ύπνου με παράλληλη χρήση οξυγόνου σε παροχή 3 λίτρα ανά λεπτό, κατά τις ώρες ύπνου από τριετίας» και πως «η καθημερινή χρήση των παραπάνω είναι απαραίτητη» για την επιβίωσή του.

Κι όμως σε έναν άνθρωπο με τέτοια προβλήματα υγείας, βρέθηκε γιατρός να του ανανεώσει το δίπλωμα, το 2014.

Αίγινα: Ο γιατρός που ανανέωσε την άδεια στον 77χρονο δίνει πιστοποιητικά εξ αποστάσεως | iefimerida.gr 1

Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha ανακάλυψε τον εν λόγω γιατρό και ζήτησε εξηγήσεις. «Δεν θυμάμαι να του έχω δώσει εγώ άδεια» υποστήριξε. Πρόσθεσε πως «αν είχε τεράστια προβλήματα δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει χαρτί», ότι μπορεί να του το έδωσε η ...γραμματέας του και πως ο 77χρονος «μπορεί να πλαστογράφησε την υπογραφή μου και τη σφραγίδα μου...».

Αίγινα: Ο γιατρός που ανανέωσε την άδεια στον 77χρονο δίνει πιστοποιητικά εξ αποστάσεως | iefimerida.gr 2

Ωστόσο, ο ίδιος γιατρός σε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία, έδειξε ότι δεν έχει πρόβλημα να ανανεώσει διπλώματα υπερηλίκων, εξ... αποστάσεως με αμοιβή μόλις 10 ευρώ.

Αίγινα: Ο γιατρός που ανανέωσε την άδεια στον 77χρονο δίνει πιστοποιητικά εξ αποστάσεως | iefimerida.gr 3


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ