Εργαζόμενοι Εθνικού προς Υπουργείο: Απαραίτητη η υπογραφή συμβάσεων εργασίας ετήσιας διάρκειας - iefimerida.gr

Εργαζόμενοι Εθνικού προς Υπουργείο: Απαραίτητη η υπογραφή συμβάσεων εργασίας ετήσιας διάρκειας

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστολή προς τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά έστειλε το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου (ΣΕΕΘ).

«Διαφάνεια στις οικονομικές και διοικητικές αποφάσεις, αξιόπιστο προγραμματισμό εργασιών, σεβασμό και όχι ταπεινωτικές συμπεριφορές στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επισφαλή σχέση εργασίας», ζητά, μεταξύ άλλων, με την επιστολή του το ΣΕΕΘ προς τον υπουργό Πολιτισμού.

Ειδικότερα, στην επιστολή του, το Σωματείο αναφέρει, ότι «το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου έχει προβεί σε μία όλως πιεστική, σχεδόν "εκβιαστική" συμπεριφορά έναντι των συμβασιούχων εργαζομένων του, οι συμβάσεις εργασίας των οποίων έχουν λήξει ήδη από τις 31/5/2016, πλην όμως οι τελευταίοι εξακολουθούν να εργάζονται μέχρι σήμερα».

Πρόσθετα, επισημαίνει, ότι «η Διοίκηση της πρώτης κρατικής σκηνής επιθυμεί και προσπαθεί με κάθε τρόπο, ακόμη και αθέμιτο, την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου με διαφορετική διάρκεια για καθέναν από τους εργαζομένους (ενδεικτικά 90 ημέρες, 80 ημέρες ή και 50 ημέρες), τη στιγμή που είναι γνωστό ότι για τη διεκπεραίωση του προγράμματος της επικείμενης χειμερινής περιόδου απαιτείται η υπογραφή συμβάσεων εργασίας ετήσιας διάρκειας ή τουλάχιστον σεζόν».

«Λειτουργούμε πάντα με ευθύνη επαγγελματισμό και σεβασμό» τονίζουν στην επιστολή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου και προσθέτουν, πως «δεν σκοπεύουμε να γίνουμε όμηροι των συνεπειών και επιλογών της προβληματικής εκ μέρους της Διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου διαχείρισης, και δεν θα δώσουμε τη συγκατάθεσή μας σε νεοφιλελεύθερα σχέδια που διευρύνουν την ανασφάλεια και την ευελιξία της εργασίας, καταστρατηγώντας τις διατάξεις του εργατικού δικαίου».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
«Αθήνα 22 - 08 - 2016
Αρ. Πρωτ.: 194/8/Β68/2016
Προς: Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Το τελευταίο διάστημα, κατόπιν γνωστοποίησης της πρόθεσης της Διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου να συνάψει συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου - με διάρκεια, καταφανώς μικρότερη από τη μέχρι σήμερα συνηθισμένη - πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, μεταξύ του σωματείου μας και της Διοίκησης με σκοπό την εξεύρεση μίας από κοινού συμφέρουσας επιλογής, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες.
Η θέση μας είναι ότι, δεδομένου του ίδιου του προγράμματος της επικείμενης χειμερινής περιόδου και των αναγκών αυτού, είναι απαραίτητη η υπογραφή συμβάσεων εργασίας ετήσιας διάρκειας προς διεκπεραίωση των εργασιών του προγράμματος.
Το τελευταίο διάστημα η Διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου έχει προβεί σε μία όλως πιεστική, σχεδόν «εκβιαστική» συμπεριφορά έναντι των συμβασιούχων εργαζομένων του, οι συμβάσεις εργασίας των οποίων έχουν λήξει ήδη από τις 31/5/2016, πλην όμως οι τελευταίοι εξακολουθούν να εργάζονται μέχρι σήμερα.
Η Διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου επιθυμεί και προσπαθεί με κάθε τρόπο, ακόμη και αθέμιτο, την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου με διαφορετική διάρκεια για καθέναν από τους εργαζομένους (ενδεικτικά 90 ημέρες 80 ημέρες ή και 50 ημέρες), τη στιγμή που είναι γνωστό ότι για τη διεκπεραίωση του προγράμματος της επικείμενης χειμερινής περιόδου απαιτείται η υπογραφή συμβάσεων εργασίας ετήσιας διάρκειας ή τουλάχιστον σεζόν.
Παρά τις διαμαρτυρίες μας και τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων, η Διοίκηση ασκεί πρωτοφανή πίεση στους συμβασιούχους εργαζομένους του Εθνικού Θεάτρου, διαδίδοντας ότι δεν θα καταβληθούν οι μισθοί για την παρασχεθείσα εργασία του Αυγούστου 2016, και στη συνέχεια θα απολυθούν, αν δεν υπογραφούν οι προτεινόμενες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.
Λειτουργούμε πάντα με ευθύνη επαγγελματισμό και σεβασμό. Όμως, δεν σκοπεύουμε να γίνουμε όμηροι των συνεπειών και επιλογών της προβληματικής εκ μέρους της Διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου διαχείρισης, και δεν θα δώσουμε τη συγκατάθεσή μας σε νεοφιλελεύθερα σχέδια που διευρύνουν την ανασφάλεια και την ευελιξία της εργασίας, καταστρατηγώντας τις διατάξεις του εργατικού δικαίου.
Ζητούμε: διαφάνεια στις οικονομικές και διοικητικές αποφάσεις, αξιόπιστο προγραμματισμό εργασιών, σεβασμό και όχι ταπεινωτικές συμπεριφορές στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επισφαλή σχέση εργασίας».
Για το Δ.Σ. του ΣΕΕΘ
Ο Πρόεδρος
Σπετσιέρης Γεράσιμος
H Γεν. Γραμματέας
Χλουβεράκη Ευδοκία
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ