Τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη στο πλύσιμο ρούχων -Τι να κάνεις - iefimerida.gr

Τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη στο πλύσιμο ρούχων -Τι να κάνεις

Φωτογραφίες: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποτέ το πλυντήριο και το σιδέρωμα δεν ήταν από τις αγαπημένες δουλειές των νοικοκυρών, πόσο μάλλον όταν έβλεπαν τα ρούχα τους να βγαίνουν από το πλυντήριο με παραλλαγμένο χρώμα, σχήμα και περίεργους λεκέδες.

Το Ινστιτούτο «Καλών Νοικοκυρών» στην Βρετανία ανακάλυψε ποια είναι τα 6 πιο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όταν βάζουν πλυντήριο, δίνοντας τη λύση σε κάθε μας λάθος.

  • Ραφές να ξεχωρίζουν μετά το πλύσιμο

Όσα ρούχα είναι από βαμβάκι και συνθετικό χάνουν πιο εύκολα το σχήμα τους στο πλύσιμο. Για να αποφύγεις την καταστροφή χρησιμοποίησε μαλακτικό και μην υπεργεμίσεις τον κουβά του πλυντηρίου.

Τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη στο πλύσιμο ρούχων -Τι να κάνεις  | iefimerida.gr 0
  • Τα μάλλινα μαζεύουν στο πλύσιμο

Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν πλένουμε τα ρούχα σε μεγάλη θερμοκρασία. Για το λόγο αυτό προτίμησε να πλένεις τα μάλλινα στο χέρι, να ακολουθείς τις οδηγίες στο ταμπελάκι και να μην τα περνάς από το στεγνωτήριο δύο φορές.

  • Τρέχει το χρώμα

Αυτό συμβαίνει όταν τα μαύρα ρούχα πλένονται με πιο ανοιχτόχρωμα σε μεγάλη θερμοκρασία. Έτσι «άγραφος» νόμος είναι να πλένουμε μαύρα και σκούρα χωριστά και σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

  • Ζαρωμένα ρούχα μετά το πλύσιμο

Σύνηθες πρόβλημα όταν παραγεμίζεις τον κάδο του πλυντηρίου. Χρησιμοποίησε καλύτερα την ρύθμιση για τα «συνθετικά» και ακολούθησε τις οδηγίες στις ετικέτες καθώς είναι πολύ πιθανό κάποιο ρούχο να θέλει ειδική μεταχείριση.

  • Όταν τα λευκά γίνονται γκρι

Τα ρούχα από άσπρα γίνονται γκρι κυρίως γιατί όταν καθαρίζονται οι λεκέδες μέσα στο πλυντήριο ξαναγυρίζουν στα ρούχα, αλλοιώνοντας το χρώμα τους. Για το λόγο αυτό, κάθε φορά που βάζει λευκά για πλύσιμο πρόσθεσε περισσότερο μαλακτικό, ακόμη και ειδική σκόνη που να προστατεύει το χρώμα.

Τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη στο πλύσιμο ρούχων -Τι να κάνεις  | iefimerida.gr 1
  • Λευκές η γκρι κηλίδες

Υπάρχουν περιπτώσεις που τα άλατα του πλυντηρίου προκαλούν αυτές τις λευκές ή γκρι κηλίδες στα ρούχα και κυρίως στα τζιν και τα μαύρα. Βάλε περισσότερο απορρυπαντικό στο σημείο που είναι οι κηλίδες και βάλε μεγαλύτερη θερμοκρασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πλύσημο ρούχα νοικοκυρά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ