Επιστολή Νταβούτογλου στον Τσίπρα για τις εξελίξεις στην Τουρκία -Τι αναφέρει

Κατ'ιδίαν συνάντηση με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, είχε το πρωί ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση έγινε προκειμένου, ο τελευταίος να του επιδώσει επιστολή του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία. Ο κ. Νταβούτογλου αναλύει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του κ. Νταβούτογλου να απευθυνθεί σε ξένους ηγέτες, προσβλέποντας στη Δυτική υποστήριξη της Τουρκίας.

Η επιστολή παραδόθηκε στον Αλέξη Τσίπρα από τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν, νωρίτερα, σήμερα. Πάντως, την εν λόγω συνάντηση, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, δεν απασχόλησαν άλλα διπλωματικά ή διμερή θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή Νταβούτογλου περιγράφονται οι κινήσεις του κινήματος Γκιουλέν και πώς αποσοβήθηκε το πραξικόπημα. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ήταν ασθενής η στήριξη της Δύσης προς την Τουρκία.

Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι ο Ερντογάν θέλει να στείλει ένα μήνυμα δια της πλαγίας οδού, εκμεταλλευόμενος τις επαφές του Νταβούτογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Αχμέτ Νταβούτογλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ