Κατέρρευσε ο τουρισμός στο Παρίσι –Πτώση πολλών εκατομμυρίων - iefimerida.gr

Κατέρρευσε ο τουρισμός στο Παρίσι –Πτώση πολλών εκατομμυρίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα αρνητικό πλαίσιο λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων και κακοκαιρίας, η τουριστική κίνηση στο Παρίσι και τα περίχωρα γνώρισε ιστορική πτώση, την χειρότερη από το 2010, σύμφωνα με στοιχεία του τουριστικού συνδέσμου (CRT).


Αυτή η κατάσταση «θα έχει ανησυχητικές οικονομικές συνέπειες» για τους επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι έχασαν από τον Ιανουάριο του 2016 749,7 εκατομμύρια ευρώ. Στο Παρίσι φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία 14,9 εκατομμύρια άτομα το πρώτο εξάμηνο του έτους, δηλαδή πτώση 6,4% σε σχέση με πέρυσι. Οι ξένοι τουρίστες μειώθηκαν κατά 9,9% ενώ οι ντόπιοι τουρίστες κατά 3,5%.

Κατέρρευσε ο τουρισμός στο Παρίσι –Πτώση πολλών εκατομμυρίων  | iefimerida.gr 0


Από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο του 2016 οι ξενοδόχοι του Παρισιού υποδέχτηκαν 1 εκατομμύριο λιγότερους τουρίστες σε σχέση με το 2015. «Η τουριστική δραστηριότητα δέχεται σοβαρό πλήγμα εξαιτίας των επιθέσεων σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Νίκαια, εξαιτίας των διαδηλώσεων αλλά και των πλημμυρών. Το Euro 2016 δυστυχώς δεν επέτρεψε να ανατραπεί αυτή η τάση», υπογραμμίζει η έκθεση του CRT.

Κατέρρευσε ο τουρισμός στο Παρίσι –Πτώση πολλών εκατομμυρίων  | iefimerida.gr 1


Το ίδιο το Παρίσι επλήγη περισσότερο από τα περίχωρα, αφού οι διανυκτερεύσεις μειώθηκαν κατά 11,4%. Οι Ιάπωνες τουρίστες ήταν λιγότεροι κατά 46,2%, οι Ιταλοί κατά 27,7%, οι Ρώσοι κατά 35% ενώ οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι μειώθηκαν κατά 5% και 19,5% αντίστοιχα.

Κατέρρευσε ο τουρισμός στο Παρίσι –Πτώση πολλών εκατομμυρίων  | iefimerida.gr 2


«Πρέπει γρήγορα να αντιληφθούμε ότι ο τουριστικό τομέας ζει μια βιομηχανική καταστροφή. Δεν είναι καιρός για επικοινωνιακά συνθήματα, αλλά πρέπει να τεθεί άμεσα σε ισχύ το σχέδιο Orsec» δήλωσε ο πρόεδρος του CRT και ζήτησε από τον υπουργό Πολιτισμού άμεση συνάντηση με όλους τους παράγοντες του παρισινού τουρισμού.

Κατέρρευσε ο τουρισμός στο Παρίσι –Πτώση πολλών εκατομμυρίων  | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρισμός Παρίσι κατέρρευσε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ