Στο εδώλιο γιατρός για έκτρωση σε 13χρονη - iefimerida.gr

Στο εδώλιο γιατρός για έκτρωση σε 13χρονη

Φωτογραφία: Eurokinissi/Θανάσης Καλλιάρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω θα καθίσει ένας γιατρός και ένας 34χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται για την έκτρωση μίας 13χρονης κοπέλας.

Όπως αναφέρει η «Ροδιακή», ο γιατρός κατηγορείται για τεχνητή διακοπή εγκυμοσύνης ανήλικης εγκύου χωρίς την συναίνεση των γονιών της, σε μη οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα και έκθεση, ενώ ο 34χρονος για αποπλάνηση ανηλίκου που συμπλήρωσε το δωδέκατο αλλά όχι και το 14ο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία στην τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης της ανήλικης χωρίς την συναίνεση των γονιών της.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη μετά από μήνυση που υπέβαλε η οικογένεια της ανήλικης το Φθινόπωρο του 2011 σε βάρος του 34χρονου.

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και ένα χρόνο μετά πέρασαν την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθούν.

Ο 34χρονος είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται, ωστόσο δέχτηκε ότι στα μέσα καλοκαιριού του 2011 είχε συνάψει σχέση με την ανήλικη, η οποία ωστόσο του παρουσιάστηκε ως 17χρονη. Ο ίδιος είχε προσθέσει ότι για τη σχέση αυτή γνώριζε μητέρα της κοπέλας, η οποία μάλιστα τον είχε συναντήσει και κάποιες φορές. Όταν η κοπέλα, του δήλωσε ότι είναι έγκυος, της είπε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει τις ευθύνες του και να την παντρευτεί, όμως εκείνη τον πληροφόρησε λίγες μέρες αργότερα ότι είχε αποφασίσει μαζί με την μητέρα της να κάνει έκτρωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος αρνούμενος τις κατηγορίες απολογήθηκε και ο γιατρός που κατηγορείται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ροδιακής», αμφότεροι οι άνδρες μετά τις απολογίες τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ο γιατρός χωρίς όρους και ο 34χρονος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της μη συναναστροφής με την ανήλικη.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί να γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω στα μέσα Νοεμβρίου.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ