Βουτιές στο «Απέραντο Γαλάζιο» των Κυκλάδων: Καταδύσεις στην Αμοργό [εικόνες]

Ο βυθός της Αμοργού έγινε παγκοσμίως γνωστός από την γαλλική ταινία του Ζακ Λικ Μπεσόν, «Le Grand Bleu», το 1988, σε τέτοιο βαθμό που το νησί «ξαναβαπτίστηκε» ως το «Απέραντο Γαλάζιο» των Κυκλάδων.

Εκατοντάδες φανατικοί των καταδύσεων από όλον τον κόσμο επισκέπτονται κάθε χρόνο την Αμοργό για να θαυμάσουν τις ομορφιές που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στο νησί με τα δυο λιμάνια, τα Κατάπολα και την Αιγιάλη.

Τα γυρίσματα της διάσημης ταινίας πραγματοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο στον βυθό που βρίσκεται στην παραλία της Αγίας Άννας, κάτω από την εκκλησιά της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας που στέκει σαν από θαύμα σκαρφαλωμένη πάνω στον απότομο βράχο σε ύψος 300 μέτρων. Ωστόσο, όλο το υποθαλάσσιο τοπίο του νησιού γοητεύει με τα χρώματα και τα στοιχεία του.

Ένα από αυτά τα μαγευτικά τοπία είναι και ο βυθός στην παραλία του Αγίου Παύλου, της πανέμορφης ακτής που βρίσκεται μεταξύ της Χώρας και της Αιγιάλης, ακριβώς απέναντι από το νησάκι της Νικουριάς.

Μια σειρά από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια μιας σπηλαιοκατάδυσης σε βάθος 20 μέτρων σε αυτό το σημείο αποδεικνύει περίτρανα τη φήμη που συνοδεύει το νησί τις τελευταίες δεκαετίες.

Φωτογραφίες: Στέλιος Μισίνας/Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ