Το ΕΒΕΠ αντιδρά στα μέτρα που αυξάνουν το κόστος των μεταφορών - iefimerida.gr

Το ΕΒΕΠ αντιδρά στα μέτρα που αυξάνουν το κόστος των μεταφορών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναστολή της απόφασης του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την οποία απαγορεύθηκε από τις 11 Αυγούστου η διέλευση οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο, ζητά ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χ. Σπίρτζη, ο κ. Κορκίδης σημειώνει ότι η απόφαση αυτή αυξάνει το κόστος των μεταφορών.

Όπως αναφέρει, η απόφαση αυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι απαγορεύεται η διέλευση των φορτηγών αυτοκινήτων από τους αυτοκινητοδρόμους, κατά τα περισσότερα Σαββατοκύριακα και τις εορτές, σημαίνει ότι οι μεταφορές με φορτηγά άνω των 3,5 τόνων επιτρέπονται μόνον τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται υπέρμετρα το μεταφορικό κόστος.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση παράβασης, η απόφαση προβλέπει πρόστιμα 1.000 ευρώ για τον οδηγό και 1.000 ευρώ για τον ιδιοκτήτη του οχήματος, τα οποία καταβάλλονται επιτόπου. Διαφορετικά, μέχρι αποδείξεως καταβολής του προστίμου, το όχημα ακινητοποιείται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μεταφορές ΕΒΕΠ Κορκίδης εθνικές οδοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ