Γιατροί σε νοσοκομείο στη Βενεζουέλα χορηγούν γκαζόζα για να αντιμετωπίσουν υπογλυκαιμικό σοκ! [εικόνα] - iefimerida.gr

Γιατροί σε νοσοκομείο στη Βενεζουέλα χορηγούν γκαζόζα για να αντιμετωπίσουν υπογλυκαιμικό σοκ! [εικόνα]

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Ουίλιαμ Μπαριέντος, κατήγγειλε την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, μέσα από μια συγκλονιστική φωτογραφία.

Ο βουλευτής της περιφέρειας Σούλια, που ανήκει στην ενωμένη αντιπολίτευση (MUD), ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μια φωτογραφία που τραβήχτηκε σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου φαίνεται ότι οι γιατροί χορηγούν γκαζόζα με γεύση φράουλα για να αντιμετωπίσουν το υπογλυκαιμικό σοκ που υπεστη ενας ασθενης!

Πρόκειται για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μαρακαϊμπο. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έγραψε ο βουλευτής: «Έτσι αντιμετωπίζουν την υπογλυκαιμία, βάζουν αμέσως γκαζόζα με γεύση φράουλα, σε έναν ασθενή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μαρακαϊμπο. Για αυτή την κυβέρνηση η Ζωή δεν αξίζει απολύτως τίποτα!».

Στη Βενεζουέλα οι ελλείψεις σε φάρμακα είναι τεράστιες και στα περισσότερα νοσοκομεία οι συνθήκες νοσηλείες είναι πρωτόγονες. Όπως καταγγέλλουν πολίτες, πολλοί ασθενείς πεθαίνουν αβοήθητοι λόγω της έλλειψης φαρμάκων. Ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο αρνείται να δεχθεί ανθρωπιστική βοήθεια από χώρες του εξωτερικού και κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι έχει εξαπολύσει εναντίον του έναν «μη συμβατικό πόλεμο».

Σε λίγες μέρες, την 1η Σεπτεμβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στο κέντρο του Καράκας, με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την καθαίρεση του Μαδούρο. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες έχει δηλώσει ότι πρόκειται για μια κρίσιμη διαδήλωση που μπορεί να αναγκάσει τον Μαδούρο –υπό την λαϊκή πίεση- να δεχθεί και να ορίσει ημερομηνία για το δημοψήφισμα.

Ο Νικολάς Μαδούρο πάντως, έχει προειδοποιήσει ότι αν η αντιπολίτευση προσπαθήσει να προχωρήσει σε πραξικόπημα εναντίον του, τότε εκείνος θα προχωρήσει σε τέτοιας έκτασης διώξεις στη χώρα, που «ο Ερντογάν θα θυμίζει μωρό σε κούνια»!

Υπενθυμίζεται ότι στη Βενεζουέλα, όπως καταγγέλλουν διεθνείς οργανισμοί αλλά και η αντιπολίτευση, υπάρχουν περισσότεροι από 100 πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές, μεταξύ των οποίων ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες.

Γιατροί σε νοσοκομείο στη Βενεζουέλα χορηγούν γκαζόζα για να αντιμετωπίσουν υπογλυκαιμικό σοκ! [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενεζουέλα όρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ