Τα διεθνή ΜΜΕ χρεώνουν στον Κάμερον το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων - iefimerida.gr

Τα διεθνή ΜΜΕ χρεώνουν στον Κάμερον το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Συμφωνία 17+» βλέπει στην πλειοψηφία του ο διεθνής Τύπος για τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, με τα περισσότερα έντυπα να αποδίδουν στις βρετανικές αντιρρήσεις το ναυάγιο για μια συνολική αναθεώρηση των Ευρωπαϊκών Συνθηκών.

Στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική Le Monde, προκρίνει τη συμφωνία των 17 μελών της ευρωζώνης και των «προθύμων» ενώ παραθέτει τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί σχετικά με την αδυναμία συμφωνίας σε επίπεδο των 27 «λόγω των αντιρρήσεων των Βρετανών φίλων».

Οι New York Times αναφέρονται σε «συμφωνία της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων» για αλλαγές στις Συνθήκες. «Μπορεί να μην ήταν η τέλεια λύση και τελικά να πηγαίνουμε σε Ευρώπη δύο ταχυτήτων αλλά έτσι θα είναι πιο εύκολο να προχωρήσει η έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια πιο γρήγορα», σχολιάζει με νόημα η αμερικανική εφημερίδα.

Για «ένταση στη Σύνοδο Κορυφής» κάνει λόγο η Wall Street Journal, η οποία περιγράφει τους Ευρωπαίους ηγέτες ως διχασμένους ακόμα και σε κεντρικά ζητήματα για την αναθεώρηση των Συνθηκών, ενώ ανέφερε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προσήλθε στη Σύνοδο με μια λίστα αιτημάτων που θύμιζε «λίστα για ψώνια»

«Οι Ευρωπαίοι προχωρούν χωρίς τη Βρετανία» είναι ο τίτλος του βρετανικού Guardian, ο οποίος κατηγορεί τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι με τη στάση του απομονώνει τη Βρετανία στην Ευρώπη ενώ χαρακτήρισε τη συμφωνία για την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων ως πολιτική νίκη του Νικολά Σαρκοζί.

Πιο κοντά στις παραδοσιακές βρετανικές θέσεις βρίσκονται οι Times του Λονδίνου, οι οποίοι στο πρωτοσέλιδό τους αναφέρουν πως η Ευρώπη οδηγήθηκε σε φράξιες, με τη Βρετανία να δημιουργεί μια ομάδα με την Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Σουηδία. «Η ρήξη ήρθε όταν ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισαν ''μπλόφα'' τις απαιτήσεις του Ντέιβιντ Κάμερον», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ