Οι Έλληνες πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη - Πρόβλημα η παραγωγικότητα - iefimerida.gr

Οι Έλληνες πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη - Πρόβλημα η παραγωγικότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανατρέπεται ο «μύθος» που ακούγεται συχνά στην Ευρώπη ότι οι Έλληνες εργάζονται λιγότερο από κάθε άλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και στην παραγωγικότητα ανά ώρα που είναι ίσως σημαντικότερος δείκτης δεν τα πάμε καθόλου καλά.

Σύμφωνα με άρθρο στην βρετανική εφημερίδα The Guardian, οι Έλληνες δεν είναι τελικά τόσο τεμπέληδες, ούτε οι Γερμανοί οι εργατικότεροι του κόσμου. Τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα δείχνουν ότι οι έλληνες εργαζόμενοι εργάζονται πιο σκληρά από κάθε άλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού «γράφουν» 42,7 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Την ίδια στιγμή οι γερμανοί εργαζόμενοι εργάζονται 35,6 ώρες την εβδομάδα.

Ωστόσο, στον κρίσιμο δείκτη της παραγωγικότητας ανά ώρα οι γερμανοί σκοράρουν ένα 123,7 (με βάση το 100 της ΕΕ) ενώ οι έλληνες καταποντίζονται κάτω από τον μέσο όρο αφού συγκεντρώνουν ένα 76,3.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ