Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Χανίων κατά Καστανίδη! - iefimerida.gr

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Χανίων κατά Καστανίδη!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το είδαμε και αυτό. Μετά τον προπηλακισμό του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη από τοπικούς παράγοντες του Μεσολογγίου, όταν αποφάσισε την ίδρυση εφετείου στο Αγρίνιο και όχι στην πόλη τους, οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ(!) των Χανίων του επιτίθενται τώρα για την ίδρυση εφετείου στην Ανατολική Κρήτη, με διάσπαση του εφετείου Κρήτης που ιδρύθηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και λειτουργεί στα Χανιά για πάνω από 100 χρόνια. Τον κατηγορούν λοιπόν για "κινήσεις εντυπωσιασμού και σπασμωδικές ενέργειες", σε μία συγκυρία που δεν προσφέρεται για 'ανεύθυνες πρωτοβουλίες'. Στην πραγματικότητα παραπονιούνται για την εύνοια που κατά τη γνώμη τους επιδεικνύεται, μετατρέποντας την Κρήτη σε ένα 'υδροκέφαλο κέντρο' (σ.σ. το Ηράκλειο) με τρεις "φτωχούς συγγενείς".

Με κοινή δήλωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Κυριακής, οι κ.κ.Ευτύχης Δαμιανάκης, Σήφης Βαλυράκης και Ευαγγελία Κουρουπάκη βγαίνουν από ...δεξιά στην κυβέρνηση, στηλιτεύοντας την απόφαση του κ.Καστανίδη για σύσταση τεσσάρων νέων εφετείων ως "προκλητική, απαράδεκτη και ανιστόρητη", επικαλούμενοι το 'αναγκαίο μέτρο' της κυβέρνησης για περιστολές δαπανών και κατάργηση υπηρεσιών. "Δυστυχώς, επικράτησαν παλαιοκομματικά, πελατειακά κριτήρια και πρακτικές που έρχονται από το μακρινό παρελθόν", λένε, προκρίνοντας αντ' αυτού την ενίσχυση του υποστελεχωμένου εφετείου Κρήτης με δικαστές, προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να αντιμετωπιστούν οι παρατηρούμενες σημαντικές καθυστερήσεις, που φθάνουν, όπως οι ίδιοι οι λειτουργοί της δικαιοσύνης επιβεβαιώνουν, στην αρνησιδικία.

Καταλογίζοντας στον υπουργό ότι αγνόησε την χανιώτικη κοινωνία και τους θεσμικούς της εκπροσώπους, δηλώνουν παρόντες και αλληλέγγυοι στους πολίτες των Χανίων, υποστηρίζοντας την προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων στην ολομέλεια του ΣτΕ. "Δεν αποστέλλουμε τη σημαία της διεκδίκησης. Παλεύουμε για την ισόρροπη ανάπτυξη στην πράξη της περιφέρειας Κρήτης, ως ενιαίας και αδιαίρετης διοικητικής μονάδας, όπως θεσμοθετήθηκε από το Πρόγραμμα Καλλικράτης", λένε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ