Το καταφύγιο της Κοκό Σανέλ με τον εραστή της -Η βίλα στη Γαλλική Ριβιέρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Το καταφύγιο της Κοκό Σανέλ με τον εραστή της -Η βίλα στη Γαλλική Ριβιέρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα σε κήπους με αρωματική λεβάντα και ώριμα ελαιόδεντρα βρισκόταν η «La Pausa» η βίλα της Κοκό Σανέλ. Το σπίτι που η σχεδιάστρια αναζητούσε την γαλήνη στις διακοπές στην Γαλλική Ριβιέρα.

Ο θρύλος της Μόδας αγόρασε το οικόπεδο πέντε στρεμμάτων στη Roquebrune-Cap-Martin το 1928 και ξόδεψε 1,8 εκατ. φράγκα για να το ανακαινίσει. Το συγκεκριμένο ποσό εκείνη την εποχή ήταν τεράστιο, ωστόσο για τη Σανέλ ήταν ένα μικρό τίμημα για ησυχία.

Το όνομα, που δόθηκε στη βίλα ήταν «La Pausa», που σημαίνει παύση. Μπορεί να πιστεύουμε πως το όνομα προέρχεται από την ηρεμία, που ήθελε η Κοκό Σανέλ, ωστόσο, δεν είναι αλήθεια. Στόχος της ήταν να αποτίσει φόρο τιμής στη Μαρία Μαγδαληνή, που ο θρύλος την θέλει να αναπαύεται κοντά στο σπίτι, μετά την σταύρωση του Ιησού.

Λεπτομέρειες και φωτογραφίες για τη βίλα της Κοκό Σανέλ στη Γαλλική Ριβιέρα στο BOVARY.GR, πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κοκό Σανέλ Βίλα Γαλλική Ριβιέρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ