Τώρα το καλοκαίρι στο τραπέζι έχουν θέση φαγητά ελαφριά, χωρίς πολλά λάδια και λίπη. Τι καλύτερο λοιπόν από μια σαλάτα. Γι΄ αυτό σας έχουμε την πιο καλοκαιρινή σαλάτα.
Υλικά
- 1 ποτήρι ντοματίνια
- 230γρ. μοτσαρέλα
- 4 αβοκάντο
- Μαρούλι
- Ρόκα
- 1/2 φλιτζάνι βασιλικό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Λάδι
- Αλάτι και πιπέρι
- Βαλσάμικο
Εκτέλεση
- Ξεκινήστε από τη σάλτσα: Σε ένα multi τοποθετήστε τον βασιλικό, το σκόρδο και το λάδι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μπολ, τοποθετήστε το ντοματίνια, αφού τα κόψετε στη μέση, τη μοτσαρέλα και προσθέστε τη σάλτσα. Ανακατέψτε μέχρι να πάει παντού.
- Πάρτε τα αβοκάντο και κόψτε τα κατά μήκος.
- Αφαιρέστε το κουκούτσι και την φλούδα, προσεκτικά.
- Σε ένα πιάτο τοποθετήστε τα φύλλα μαρουλιού και τη ρόκα.
- Προσθέστε από πάνω τα κομμάτια αβοκάντο.
- Επειτα, τοποθετήστε τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα.
- Αλατοπιπερώστε και ρίξτε λίγο βαλσάμικο
Εναλλακτική
Κόψτε το μαρούλι, τα ντοματίνια και τα αβοκάντο. Τοποθετήστε σε ένα μπολ. Προσθέστε τη μοτσαρέλα και περιχύσετε με τη σάλτσα. Ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε.