Ενισχύει με 200 δισ. ευρώ το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση - iefimerida.gr

Ενισχύει με 200 δισ. ευρώ το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συμφωνήσουν να παράσχουν 200 δισεκατομμύρια ευρώ δισεκατομμύρια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να ενισχύσουν τους μηχανισμούς παροχής δανείων του, δήλωσαν σήμερα διπλωμάτες ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Τα χρήματα θα προέρχονται από τις κεντρικές τράπεζες των χωρών μελών. Οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης - ανάμεσά τους κι εκείνες χωρών όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, που πλήττονται από την κρίση χρέους - αναμένεται να παράσχουν 150 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 50 δισεκατομμύρια ευρώ θα προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες που δεν είναι μέλη της ευρωζώνης.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος της Συνόδου, που θα ξεκινήσει αργά σήμερα και θα διαρκέσει και αύριο, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ