O γερμανικός Τύπος σε Τσίπρα: Το Βερολίνο θεωρεί λήξαν το ζήτημα των επανορθώσεων - iefimerida.gr

O γερμανικός Τύπος σε Τσίπρα: Το Βερολίνο θεωρεί λήξαν το ζήτημα των επανορθώσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας έφερε εκ νέου στο προσκήνιο την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου και σήμερα ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τις δηλώσεις του έλληνα Πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, η Bild αναφέρει ότι η Γερμανία απορρίπτει τις ελληνικές αξιώσεις: «Ως αιτιολογία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το αναγκαστικό δάνειο εμπίπτει στη συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος του 1953, η οποία απαλλάσσει τη Γερμανία από κάθε λογής επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Στον αντίποδα η Αθήνα παραπέμπει στο ότι πρέπει να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ του κατοχικού δανείου και της απαίτησης για επανορθώσεις. Δεν διαφαίνεται το τέλος αυτής της διαμάχης».

H Handelsblatt επισημαίνει: «Η ελληνική κυβέρνηση επαναφέρει την απαίτηση για την καταβολή γερμανικών επανορθώσεων για τα εγκλήματα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το ζήτημα λήξαν».
Τέλος, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel υπογραμμίζει: «Η Ελλάδα απαιτεί εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τη Γερμανία, ως αποζημίωση για τα εγκλήματα πολέμου κατά τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε έναν τόπο γεμάτο συμβολισμούς ο πρωθυπουργός Τσίπρας επανέφερε την αξίωση αυτή».
Να σημειωθεί ότι την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε από το Κομμένο Άρτας που βρέθηκε ότι: «Θα κινηθούμε μέχρι τέλους, πρώτα διπλωματικά και στη συνέχεια νομικά αν χρειαστεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ