Λυκουρέζος για 77χρονο: Η αμέλεια δεν οφείλεται στο χειριστή του ταχύπλοου -Την Παρασκευή η απολογία του - iefimerida.gr

Λυκουρέζος για 77χρονο: Η αμέλεια δεν οφείλεται στο χειριστή του ταχύπλοου -Την Παρασκευή η απολογία του

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο πριν τις 14:00 αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο Πειραιά ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου που χθες εμβόλισε τουριστικό σκάφος στην Αίγινα με αποτέλεσμα να χάσουν της ζωή τους 4 άτομα.

Ο 77χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Παρασκευή στις 13:00 προκειμένου να απολογηθεί. Στη συνέχεια αποχώρησε με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του 77χρονου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε κατά την έξοδο του για τις κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο πελάτης του.

«Ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα» είπε ο κ. Λυκουρέζος προσθέτοντας ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης ναυαγίου και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ο συνήγορος του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου εξήγησε ότι ο πελάτης του και εξάδελφός του πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή και ότι ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Ερωτώμενος για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο πελάτης του ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος εξήγησε ότι αυτή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουν την Παρασκευή, σημείωσε, όμως, ότι αυτή συνίσταται στα εξής: «Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».

Ο κ.Λυκουρέζος προσέθεσε ότι ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ενώ τόνισε ότι ήταν κανονικά σε θέση να οδηγεί σκάφος, θυμίζοντας ότι μόλις πριν λίγα χρόνια είχε ανανεώσει την άδειά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ