Αισιοδοξία των γιατρών για την 29χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά στην τραγωδία της Αίγινας

Την ικανοποίησή τους για την έκβαση της επέμβασης στο αριστερό κάτω άκρο της 29χρονης Ουκρανής που ακρωτηριάστηκε μερικώς το μεσημέρι της Τρίτης, μετά την σύγκρουση σκαφών ανοικτά της Αίγινας, εξέφρασαν οι γιατροί του ΚΑΤ.

Ο μερικός ακρωτηριασμός σε συνδυασμό με τη σχετικά σύντομη πρόσβαση της τραυματία σε νοσοκομείο της Αττικής, επέτρεπαν στους γιατρούς να είναι θετικοί ως προς την εξέλιξη της κατάστασης.

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, το πόδι της 29χρονης γυναίκας είναι βιώσιμο και η κατάσταση της ασθενούς σταθερή. Η νεαρή τουρίστρια υπέστη βαριά συνθλιπτική κάκωση, αποκόλληση δέρματος και ανοιχτό κάταγμα αριστερού κάτω άκρου. Όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε ακέραια αγγεία και νεύρα.

Πιο ασφαλής πρόγνωση για το αποτέλεσμα της λεπτής και εξειδικευμένης χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε χθες το απόγευμα η τραυματίας μετά τη διακομιδή της από την Αίγινα στο ΚΑΤ, θα γίνει σήμερα.

Στο ίδιο νοσοκομείο αντιμετωπίστηκαν και τα ενδοστοματικά τραύματα ενός από τους πέντε τραυματίες του δυστυχήματος. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο τραυματίας υποβλήθηκε σε ενδοστοματικα χειρουργικά ράμματα.

Οι γιατροί τοποθέτησαν γυψοναρθηκα στο πόδι του αστυνομικου που επέβαινε στο τουριστικό σκάφος, ενώ σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στο οποίο είχε διακομιστεί.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ