Πάτμος: Ξεκινά το 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής -Στο σπήλαιο της Αποκάλυψης - iefimerida.gr

Πάτμος: Ξεκινά το 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής -Στο σπήλαιο της Αποκάλυψης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινά το Σάββατο 27 Αυγούστου το επετειακό 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου με το Βυζαντινό Ορατόριο «Αποκάλυψη του Ιωάννου».

Ακούγονται, για πρώτη φορά, μελοποιημένα χωρία, που στηρίζονται στους 8 ήχους-τρόπους της Βυζαντινής Μουσικής, από το αυθεντικό κείμενο που έγραψε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στα τέλη του 1ου αι. μ. Χ., (20 αιώνες μετά), και μάλιστα στο χώρο που το έγραψε.

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, εορτάζοντας τα 15 χρόνια παρουσίας του, έρχεται να αναδείξει μουσικές θεσπέσιες, όπως ακριβώς αρμόζει στην παράδοση του νησιού που φιλοξενεί το Σπήλαιο όπου ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψή του.
Ο πολιτισμός, η υψηλή τέχνη και η πνευματικότητα, βρίσκουν στην Πάτμο το ιδανικό σημείο συνάντησης, σε έναν ιερό χώρο που ανακηρύχτηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον μαέστρο Άλκη Μπαλτά, και διοργανωτή το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου, θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 27 Αυγούστου έως την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στον Ιερό Χώρο της Αποκάλυψης, με ελεύθερη είσοδο.

Καλλιτεχνικές βραδιές μέθεξης, οι οποίες συνδυάζονται με μία επίσκεψη στο Ιερό Σπήλαιο, αλλά και στις πολλές και διαφορετικές μαγευτικές τοποθεσίες του. Μία παράδοση ποιοτικής ψυχαγωγίας και απολαυστικών διακοπών με διακριτό χαρακτήρα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, για μικρούς και μεγάλους, που, παρά τις δυσκολίες της εποχής, θα συνεχιστεί για χρόνια.

Πάτμος: Ξεκινά το 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής -Στο σπήλαιο της Αποκάλυψης  | iefimerida.gr 0

Οι Δομέστικοι της Δράμας: Ιδρύθηκε το 1996 από τους Άρχοντες Πρωτοψάλτες και Καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής, αδελφούς Γρηγόρη και Πέτρο Παπαεμμανουήλ και αριθμεί 50 μέλη.

Το 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου περιλαμβάνει 5 μουσικές βραδιές με σπουδαία έργα της μεγάλης ελληνικής και διεθνούς θρησκευτικής μουσικής δημιουργίας, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια της ξενιτιάς και της προσφυγιάς. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί μία μουσικο-θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τρεις εξαιρετικές χορωδίες, (δύο από την Ελλάδα και μία από την Αρμενία), η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου, με μαέστρο τον Άλκη Μπαλτά, κορυφαίοι ερμηνευτές Βυζαντινής Μουσικής, μονωδοί, σύνολο λαϊκών οργάνων, και διακεκριμένοι μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές.

15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου
Πάτμος, 27 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου 2016
Υπαίθριος χώρος Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ