Απαραίτητα τα αντισυλληπτικά χάπια για τις…καλόγριες - iefimerida.gr

Απαραίτητα τα αντισυλληπτικά χάπια για τις…καλόγριες

Πάπας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Καθολική Εκκλησία θα πρέπει να καλύπτει τα έξοδα, προκειμένου να λαμβάνουν οι καλόγριες αντισυλληπτικά χάπια, ώστε να μειώνεται ο επιπλέον κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου που προκύπτει εξαιτίας τoυ όρκου αγνότητας, ανακοίνωσαν σήμερα αυστραλιανοί ειδικοί στον καρκίνο.

Οι 94.790 καλόγριες σε ολόκληρο τον κόσμο «πληρώνουν πολύ ακριβό τίμημα για την αποχή τους» εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών και της μήτρας, επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Όπως εξηγούν, οι γυναίκες που δεν μένουν έγκυες και δεν θηλάζουν συχνά, έχουν συχνότερους έμμηνους κύκλους, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο.

Ο Ρότζερ Σορτ, αναπαραγωγικός βιολόγος στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, δήλωσε ότι είναι σκόπιμο ο Πάπας όχι μόνο να επιτρέψει στις καλόγριες να παίρνουν το χάπι, αλλά να προωθεί και ο ίδιος την πρωτοβουλία αυτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ