Τσίπρας: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο - iefimerida.gr

Τσίπρας: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Κομμένο Αρτας.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα μέχρι τέλους, με σχέδιο στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση. Είναι μία πρωτοβουλία εθνικής σημασίας και θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο σε διπλωματικό και νομικό επίπεδο για να εκπληρωθεί αυτό το χρέος», τόνισε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του κατά τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον σφαγιασμό των 317 Ελλήνων από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα.

Τόνισε ακόμη ότι για την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου "έχουμε συγκροτημένη εθνική στρατηγική με πρωτοβουλία και συντονισμό της Βουλής των Ελλήνων".

«Η Ελληνική Δημοκρατία θα πράξει ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό πρωτίστως και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο, προκειμένου να εκπληρωθεί αυτό το ιστορικό χρέος».

«Είναι πλέον καιρός και η γερμανική κυβέρνηση, σε κλίμα συνεννόησης και καλής πίστης, να αναγνωρίσει ότι το θέμα είναι ανοικτό και επιτέλους να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Εμείς από την δική μας πλευρά διαβεβαιώνουμε τον ελληνικό λαό ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι χρειαστεί για να κλείσει αυτό το ιστορικό κεφάλαιο, αυτή η ιστορική εκκρεμότητα», ανέφερε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για μια ευκαιριακή προσπάθεια που κρύβει πίσω της την σκοπιμότητα της οικονομικής κρίσης. «Ο ελληνικός λαός στο διάβα της ιστορίας του πέρασε πολύ πιο δύσκολες στιγμές από αυτή που περνά τα τελευταία χρόνια. Και τις ξεπέρασε τις δυσκολίες διεκδικώντας και όχι επαιτώντας. Διεκδικούμε δεν επαιτούμε», τόνισε και συνέχισε: «Είμαστε μαθημένοι να πολεμάμε και να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Το ιστορικό μας χρέος για δικαίωση σε σχέση με γερμανικές οφειλές σε καμιά περίπτωση δεν σχετίζεται και δεν συμψηφίζεται με την τρέχουσα οικονομική συγκυρία. Δεν επιθυμούμε να πάρουμε κάποια υποτιθέμενη ρεβάνς, αλλά να κλείσουμε αυτή την ανοικτή πληγή στο σώμα της Δικαιοσύνης».

Στο Κομμένο της Άρτας βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Άγημα του στρατού απέδωσε τιμές ενώ τον κ. Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος, βουλευτές και ο δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά, στον οποίο ανήκει το Κομμένο, Ευστάθιος Γιαννούλης. Αυτή την ώρα τελείται τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων και σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις στην πλατεία του μαρτυρικού χωριού.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ