Μουσουλμάνος προσεύχεται δημοσίως στη Βρετανία και νεαρός του επιτίθεται -Οι αντιδράσεις των περαστικών [βίντεο]

Καθώς τα τρομοκρατικά χτυπήματα του ISIS στην Ευρώπη αυξάνονται, ανοδική τάση παρουσιάζει και η καχυποψία απέναντι στους μουσουλμάνους.

Ετσι, δυο φίλοι στο Λονδίνο θέλησαν να κάνουν ένα κοινωνικό πείραμα. Ενας μουσουλμάνος προσευχόταν στη μέση του δρόμου, ενώ κάποιος του επιτίθετο για την κίνησή του αυτή. Οι δύο νεαροί θέλησαν με το πείραμα αυτό να δουν τις αντιδράσεις των περαστικών.
Ο 20χρονος Κένεντι Κλινκ προσποιήθηκε ότι επιτίθεται φραστικά στον 17χρονο φίλο του Φαχίμ Μία ο οποίος προσευχήθηκε σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες του Κάρντιφ.

Οπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο οι περαστικοί σε τρεις περιπτώσεις φαίνονται να παρεμβαίνουν και να υπερασπίζονται τον 17χρονο που προσεύχεται.

Μετά την ολοκλήρωση του πειράματος ο Φαχίμ είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο φίλος του είναι ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα. «Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε καλύτερη αντίδραση από τους περαστικούς. Ολοι οι κάτοικοι του Κάρντιφ είναι μέλη της ίδιας κοινωνίας. Είναι όλα θέμα επικοινωνίας και του κατά πόσο οι άνθρωποι καταφέρνουν να έρχονται ο ένας κοντά στον άλλο. Αν αυτό το βίντεο βοηθήσει τους ανθρώπους να έρθουν ακόμη πιο κοντά αυτό θα βοηθήσει πραγματικά», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουσουλμάνοι κοινωνικό πείραμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ