Δεν τα κατάφερε ο Φιλιππίδης - Τερμάτισε 7ος στο άλμα επί κοντώ - iefimerida.gr

Δεν τα κατάφερε ο Φιλιππίδης - Τερμάτισε 7ος στο άλμα επί κοντώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός μεταλλίων έμεινε ο Κώστας Φιλιππίδης κάνοντας μόλις μια έγκυρη και τρεις άκυρες προσπάθειες στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Η δυνατή βροχή επηρέασε τη διεξαγωγή του αγώνα αφού υπήρξε καθυστέρηση μιας και δεν γινόταν να ανέβει ο πήχης στο μηχανισμό ανύψωσης. Ο Φιλιππίδης πέρασε τα 5.55 στο πρώτο του άλμα όμως στη συνέχεια δεν κατάφερε να το περάσει και να μπει στα μετάλλια.

«Tα προβλήματα ήταν πολλά. Αρχικά με τον καιρό. Περιμέναμε μία ώρα και δεν ξέραμε αν θα ξεκινήσουν σήμερα οι αγώνες. Χαλάσανε οι στυλοβάτες, ο πήχης. Όλα αυτά με αποσυντόνισαν, όπως και τους άλλους αθλητές. Δεδομένων των συνθηκών αλλάξαμε πράγματα για να προσαρμοστούμε.

Ξεκίνησα καλά τον αγώνα. Ήθελα να τα πάω καλύτερα, όμως όλα όσα έγιναν δεν με άφησαν να πάω καλύτερα. Ήμουν σε καλή κατάσταση και ένιωθα καλά, όμως υπάρχουν πράγματα που δεν υπολογίζεις», δήλωσε λίγο μετά το τέλος των προσπαθειών του ο Έλληνας πρωταθλητής.

Η κατάταξη του τελικού:

1. Τιάγκο Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 6.03
2. Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) 5.98
3. Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) 5.85
4. Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία) 5.75
-. Γιαν Κουντλίτσκα (Τσεχία) 5.75
6. Τσανγκρούι Ξούε (Κίνα) 5.65
7. Μίχαλ Μπάλνερ (Τσεχία) 5.50
-. Νταΐτσι Σαουάνο (Ιαπωνία) 5.50
-. Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5.50
10. Σόνεσι Μπάρμπερ (Καναδάς) 5.50
11. Χέρμαν Τσιαραβίγλιο (Αργεντινή) 5.50
Πάουλς Πούγιατς (Λετονία) ακυρώθηκε

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ