Το CAS δικαίωσε την Κλίσινα -Θα λάβει κανονικά μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες - iefimerida.gr

Το CAS δικαίωσε την Κλίσινα -Θα λάβει κανονικά μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Φωτογραφία: Flickr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ντάρια Κλίσινα δικαιώθηκε από το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο και θα πάρει κανονικά μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια προσέφυγε στο CAS, επειδή η διεθνής ομοσπονδία στίβου (IAAF) την είχε αποκλείσει από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, παρά το γεγονός ότι αρχικά πληρούσε τα κριτήρια που είχαν τεθεί για τους Ρώσους αθλητές και είχε δεχθεί να αγωνιστεί με τη σημαία της ΔΟΕ.

Η 25χρονη άλτρια του μήκους ήλπιζε ότι θα είναι η μοναδική αθλήτρια της χώρας της που θα συμμετείχε στους αγώνες, αλλά τελευταία στιγμή η IAAF αποφάσισε να μην της το επιτρέψει, επειδή το όνομά της βρέθηκε σε λίστα των εμπλεκομένων Ρώσων αθλητών (έκθεση ΜακΛάρεν) με το συστηματικό ντόπινγκ στη χώρα.

Έτσι προσέφυγε στο διεθνές δικαστήριο της Λοζάνης και σήμερα το CAS ανακοίνωσε την απόφαση του, τη δικαίωσε και της άνοιξε την πόρτα της συμμετοχής στους αγώνες του Ρίο. «Η Ντάρια Κλισίνα έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες και η απόφαση αυτή είναι αμετάκλητη», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση το CAS.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ