Δολοφόνησαν ιμάμη και έναν φίλο του στη Ν. Υόρκη -Την ώρα που έφευγαν από τέμενος - iefimerida.gr

Δολοφόνησαν ιμάμη και έναν φίλο του στη Ν. Υόρκη -Την ώρα που έφευγαν από τέμενος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας άγνωστος πυροβόλησε και σκότωσε έναν ιμάμη και έναν φίλο του, την ώρα που έφευγαν από τέμενος της Νέας Υόρκης.

Θύματα είναι ο 55χρονος ιμάμης Μολάμα Ακόντζι και ο 64χρονος Τάρα Ουντίν, τους οποίους ο δράστης πυροβόλησε στο κεφάλι, στην εργατική συνοικία Οζον Παρκ, στο Κουίνς. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώτου, ενώ ο 64χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη. «Τίποτε δεν δείχνει στην προκαταρκτική έρευνα ότι αποτέλεσαν στόχο λόγω της πίστης τους», ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ ο ύποπτος διαφεύγει.

Μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας του Μπαγκλαντές ζήτησαν η υπόθεση να αντιμετωπιστεί ως έγκλημα μίσους, ενώ πάνω από 100 άτομα έκαναν συγκέντρωση το βράδυ της Παρασκευής, φωνάζοντας «Θέλουμε δικαιοσύνη».

Μάλιστα κάποιοι ανέφεραν ότι έπειτα από τελευταία περιστατικά, με ανθρώπους να βρίζουν την ώρα που περνούσαν από το τέμενος, ο ιμάμης είχε συμβουλεύσει τους πιστούς να προσέχουν όταν περπατούν στην περιοχή, ιδιαίτερα όταν φορούν παραδοσιακή ενδυμασία.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ιμάμης Νέα Υόρκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ