«Πέταξε» για τον τελικό του επί κοντώ ο Φιλιππίδης - iefimerida.gr

«Πέταξε» για τον τελικό του επί κοντώ ο Φιλιππίδης

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δεύτερη πρόκριση σε τελικό, για τα ελληνικά χρώματα, στα αγωνίσματα του στίβου στο Ρίο ντε Τζανέιρο, εξασφάλισε ο Κώστας Φιλιππίδης.

Στον προκριματικό του επί κοντώ ο Ελληνας πρωταθλητής έκανε πολύ καλή εμφάνιση και με άλμα πάνω από τα 5,70 μ. στην πρώτη του προσπάθεια ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή του για τη σεζόν και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Το όριο πρόκρισης ήταν τα 5,75 μ., αλλά δεν χρειάστηκε να ανέβει σε αυτό το ύψος ο πήχης, καθώς τα «εισιτήρια» για τον τελικό ξεκαθάρισαν στα 5,70 μ., με εννέα αθλητές να τα υπερβαίνουν, ενώ τρεις ακόμη προκρίθηκαν με άλμα στα 5,60 μέτρα.

Ετσι, ο Φιλιππίδης θα διεκδικήσει μία διάκριση τα ξημερώματα της Τρίτης (02:35 για την Ελλάδα), στη δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό Ολυμπιακών αγώνων, μετά από την έβδομη θέση που είχε κατακτήσει το 2012 στο Λονδίνο.

Στον τελικό ο Ελληνας άλτης πέρασε ως δεύτερος, πίσω από τον Αμερικανό Σαμ Κέντρικς, ενώ με 5,70 μ. προκρίθηκε και ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Ρενό Λαβιλενί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ