Σουηδέζα υπουργός παραιτείται επειδή ήταν στο όριο σε αλκοτέστ - iefimerida.gr

Σουηδέζα υπουργός παραιτείται επειδή ήταν στο όριο σε αλκοτέστ

Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/VILHELM STOKSTAD
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτησή της από τη θέση της υπουργού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε η Σουηδέζα Αϊντα Χαντζιάλιτς, η οποία συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πρόκειται για το νεαρότερο μέλος που είχε ποτέ υπουργικό συμβούλιο στη χώρα. Η Χαντζιάλιτς ανακοίνωσε το Σάββατο ότι μετά δείπνο τη σταμάτησε η αστυνομία στη γέφυρα που συνδέει τη Δανία με τη Σουηδία και στο αλκοτέστ που διενεργήθηκε το αλκοόλ στο αίμα της ήταν 0,2 γρ. ανά λίτρο αίματος.

Αυτό είναι και το νόμιμο όριο αλκοόλ για την οδήγηση στη Σουηδία, το οποίο θεωρείται χαμηλό σε σύγκριση με άλλες χώρες, αναφέρει το Reuters. «Επέλεξα να παραιτηθώ γιατί πιστεύω ότι αυτό που έκανα είναι σοβαρό», είπε η Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός. «Ηταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι είχε πιει δύο ποτήρια κρασί, τέσσερις ώρες πριν τη σταματήσει η αστυνομία.

Η 29χρονη έγινε η νεαρότερη υπουργός της Σουηδίας όταν επελέγη ως μέλος του κεντροαριστερού κυβερνητικού συνασπισμού το 2014. Η Χαντζιάλιτς έφτασε στη χώρα ως πρόσφυγας από τη Βοσνία, όταν ήταν πέντε ετών, με την οικογένειά της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σουηδέζα υπουργός αλκοτεστ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ