Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις ΗΠΑ μετά την «αποστολή» βόμβας στον Άκερμαν - iefimerida.gr

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις ΗΠΑ μετά την «αποστολή» βόμβας στον Άκερμαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξημένα μέτρα ασφαλείας και περισσότερες περιπολιές αστυνομικών στη Νέα Υόρκη, ξεκίνησαν σε περιοχές στις οποίες βρίσκονται υποκαταστήματα της Deutsche Bank, μετά την αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού με τη μορφή δέματος στον πρόεδρο της γερμανικής τράπεζας, Γιόσεφ Άκερμαν.

Οι αρχές τη πόλης ενημέρωσαν μάλιστα όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά και την Γουόλ Στριτ, να βρίσκονται σε επιφυλακή για ενδεχόμενες παρόμοιες τρομοκρατικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Πωλ Μπράουνι, «τίθεται σε εφαρμογή ένα σχέδιο δημιουργίας ομπρέλας γύρω από διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία ενδεχομένως να αποτελέσουν στόχους τρομοκρατών. Την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι των τραπεζών θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή για την παραλαβή τυχόν παρόμοιων ύποπτων δεμάτων».

Ένας ύποπτος φάκελος που ταχυδρομήθηκε με παραλήπτη τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank AG Γιόζεφ Άκερμαν και εντοπίσθηκε χθες Τετάρτη πριν παραδοθεί, περιείχε μια εκρηκτική σκόνη που μπορεί να ήταν αυτοσχέδια, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φραγκφούρτης.

«Αυτό που είχαμε ήταν μια σκόνη, πράγμα που δείχνει ότι δεν έχουμε να κάνουμε με εμπορικά ή στρατιωτικά εκρηκτικά", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Αλεξάντερ Κίσλινγκ. "Μπορεί να είναι κάτι αυτοσχέδιο, για παράδειγμα φτιαγμένο από πυροτεχνήματα».

Τραπεζική πηγή και ένας αμερικανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν πως ένας φάκελος που περιείχε εκρηκτικά εστάλη χθες Τετάρτη στον Άκερμαν --ο οποίος θεωρείται στη Γερμανία η ενσάρκωση του καπιταλισμού-- όμως εντοπίσθηκε πριν φτάσει στον παραλήπτη του.

Η αστυνομία της Φραγκφούρτης επιβεβαίωσε ότι ένα ύποπτο πακέτο εστάλη στην έδρα της τράπεζας στην πόλη και ότι ερευνούν το θέμα, αλλά δεν έχουν καταφέρει ως τώρα να επιβεβαιώσουν ότι περιείχε εκρηκτικά.

Ο Κίσλινγκ δήλωσε πως η σκόνη στο φάκελο δημιουργεί υπόνοιες ότι μπορεί να είναι εκρηκτική, όμως η αστυνομία πρέπει τώρα να εξετάσει την ουσία για να προσδιορίσει τι είναι, μια διαδικασία που θα απαιτήσει πιθανόν αρκετές ώρες.

Η αστυνομία αρνήθηκε να πει αν στο φάκελο υπήρχε πυροκροτητής που θα μπορούσε να προκαλέσει την ανάφλεξη της σκόνης.

Η γερμανική αστυνομία και τραπεζικές πηγές είπαν πως δεν είναι σαφές ποιος είναι ο αποστολέας του πακέτου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ