Ξέμειναν από πετρέλαιο τα σχολεία - Ξεπαγιάζουν οι μαθητές - iefimerida.gr

Ξέμειναν από πετρέλαιο τα σχολεία - Ξεπαγιάζουν οι μαθητές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και μετά από τα προβλήματα ασιτίας που έχουν προκύψει σε σχολεία της χώρας με μαθητές να λιποθυμούν μέσα στις τάξεις, ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα έρχεται να απασχολήσει τη σχολική κοινότητα και τους γονείς των μαθητών. Η έλλειψη πετρελαίου θέρμανσής που μετατρέπει τις σχολικές αίθουσες σε ψυγεία. Σύμφωνα με δημοσίευμα «Των Νέων» τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας προσπαθούν να ξεπεράσουν τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που προκύπτουν σε περιοχές νέων καλλικρατικών δήμων, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα συγκροτήσει τις σχολικές επιτροπές, με αποτέλεσμα να μην έχουν προχωρήσει οι διαγωνισμοί για την προμήθεια πετρελαίου όπως προβλέπονται από την καινούργια νομοθεσία.

Ήδη τα πρώτα προβλήματα με τη θέρμανση στα σχολεία άρχισαν να καταγράφονται. Για παράδειγμα, σε σχολεία του Πειραιά έχουν ήδη παρατηρηθεί ελλείψεις, όπως σημειώνει η πρόεδρος της Oμοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Νομαρχίας Πειραιά κ. Μαρία Δελλή. Αιτία είναι το γεγονός ότι φέτος τα χρήματα για τις σχολικές επιτροπές είναι μειωμένα κατά 60%, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι Δήμουν καθυστερούν να πληρώσουν. «Τον περασμένο μήνα μαθητές σε σχολεία της Σαλαμίνας, του Κερατσινίου, του Περάματος έκαναν μάθημα με μπουφάν, διότι δεν είχαν θέρμανση. Υπάρχουν σχολεία που έχουν απλήρωτους τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου». Ενδεικτική είναι η κατάσταση του Περάματος, αναφέρει η κ. Δελλή, όπου μόλις πριν από λίγες ημέρες δόθηκαν τα χρήματα από τον δήμο στη σχολική επιτροπή. Προσθέτει ότι τα χρήματα που δίνονται για τις ανάγκες των σχολείων δεν επαρκούν, «η κατάσταση είναι απελπιστική» λέει, αφού όπως εκτιμά τα 500 λίτρα πετρέλαιο που μπορεί να υπάρχουν στις δεξαμενές των σχολείων μέσα σε τρεις τέσσερις μέρες λειτουργίας των καλοριφέρ θα σωθούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος κ. Δημήτρης Κοντός εκτιμά ότι από τον Γενάρη θα υπάρχει πρόβλημα με τη θέρμανση στα σχολεία. Ηδη, προσθέτει ο κ. Κοντός, σχολεία στην Βόρεια Ελλάδα ανοίγουν τα καλοριφέρ με φειδώ λόγω των οικονομικών δυσκολιών. «Στην Καβάλα, για παράδειγμα, τα σχολεία έχουν πετρέλαιο μέχρι τέλος του χρόνου. Σε άλλα σχολεία παίρνουν με πίστωση από τα τοπικά βενζινάδικα και επιφυλάσσονται να πληρώσουν όταν έρθουν τα κονδύλια», προσθέτει ο ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ κ. Θέμης Κοτσιφάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ