Γκιουλέν: Εάν αποδειχθεί το ένα δέκατο των κατηγοριών θα γυρίσω στην Τουρκία - iefimerida.gr

Γκιουλέν: Εάν αποδειχθεί το ένα δέκατο των κατηγοριών θα γυρίσω στην Τουρκία

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ΜΠΕ/EPA/FGULEN.COM
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μοναδική περίπτωση που θα τον κάνει να παραδοθεί στις τουρκικές αρχές αποκάλυψε ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Aγκυρα ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

«Αν το ένα δέκατο των κατηγοριών εναντίον μου τεκμηριωθούν, δεσμεύομαι ότι θα επιστρέψω στην Τουρκία και θα εκτίσω τη βαρύτερη ποινή», δηλώνει ο Φετουλάχ Γκιουλέν σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται από τη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Ο Γκιουλέν, ο οποίος αρνείται πως είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στο πραξικόπημα και το έχει καταδικάσει, δηλώνει πως πιστεύει ότι το τουρκικό σύστημα δικαιοσύνης ελέγχεται πλέον από την εκτελεστική εξουσία της χώρας.

Η Αγκυρα ασκεί πιέσεις στην Ουάσινγκτον να εκδώσει τον 75χρονο ιερωμένο, ενώ έχει απομακρύνει δεκάδες χιλιάδες υπόπτους ως υποστηρικτές του από τις ένοπλες δυνάμεις, άλλους κρατικούς θεσμούς, τα μέσα ενημέρωσης και τα πανεπιστήμια.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε εξάλλου σήμερα πως έχει λάβει «θετικές ενδείξεις» από τις ΗΠΑ σχετικά με το τουρκικό αίτημα για την έκδοση του Γκιουλέν, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Συνεχίζεται η προετοιμασία εγγράφων (για την έκδοση) και έχουμε αρχίσει να λαμβάνουμε θετικές ενδείξεις από τις ΗΠΑ ως απάντηση στα αιτήματά μας», τόνισε ο Τσαβούσογλου χωρίς άλλες διευκρινίσεις στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε πως η Αγκυρα ετοιμάζει για να στείλει στην Ουάσινγκτον νέα έγγραφα για τον Γκιουλέν, την ώρα που «όλος ο κόσμος ξέρει πως βρισκόταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φετουλάχ Γκιουλέν Άγκυρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ