Σε ύφεση η φωτιά στο Σιδηρόκαστρο Γυθείου - iefimerida.gr

Σε ύφεση η φωτιά στο Σιδηρόκαστρο Γυθείου

Φωτογραφία: Eurokinissi/Αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευή σε δασική έκταση στο Σιδηρόκαστρο Γυθείου, στη Λακωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, καθώς το μεγαλύτερο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατη τοποθεσία.

Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 17 οχήματα, 50 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 34 άτομα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές και οχήματα του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στην Κέρκυρα

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές σε Χλοματιανά, Μπαρμπάτι και Στρογγυλή Κέρκυρας.

Μετά από τέσσερις περίπου ώρες, οι πυροσβέστες και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Πετζετέλ, δίνοντας μάχη με την πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε στη Νότια και τη Βόρεια Κέρκυρα, έχοντας αντίπαλό τους τον δυνατό αέρα κατάφεραν να περιορίσουν τις φωτιές και να τις αποτρέψουν να φτάσουν σε κατοικημένες παρακείμενες περιοχές.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «υπό περιορισμό βρίσκονται αυτή την ώρα οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή Λίνια στον Χλωμό, στην περιοχή Μπαρμπάτι, αλλά και στην περιοχή Στρογγυλή, ενώ από τις πρώτες εκτιμήσεις φέρεται ότι έχουν καεί περίπου 30 στρέμματα αγροτικής έκτασης»

 Σε ύφεση η φωτιά στο Σιδηρόκαστρο Γυθείου	 | iefimerida.gr 0
 Σε ύφεση η φωτιά στο Σιδηρόκαστρο Γυθείου	 | iefimerida.gr 1

(Tις φωτο από το Μπαρμπάτι ανεβασε στο προφιλ του στο fb o Σάκης Μυρώνης)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ