Σιμόν Μανιουέλ: Η πρώτη Αφροαμερικανή που κατακτά χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς

Η Σιμόν Μάνιουελ πέρασε στην ιστορία αφού έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή αθλήτρια που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε ατομικό άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 20χρονη μοιράστηκε την πρώτη θέση με την 16χρονη Καναδή Πένι Ολέξιακ στα 100 μέτρα ελεύθερο και κατέκτησε το χρυσό στην κολύμβηση, σε μια ιδιαίτερη χρονική στιγμή όπως είπε η ίδια εξαιτίας της αστυνομικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έχω επίγνωση τι σημαίνει η νίκη μου για όσα συμβαίνουν αυτά τα χρόνια στις ΗΠΑ. Σημαίνει πολλά, ειδικά με το τι συμβαίνει στον κόσμο σήμερα, ειδικά με ορισμένα από τα θέματα της αστυνομικής βίας. Αυτή η νίκη ελπίζω να φέρει την ελπίδα και την αλλαγή σε μερικά από τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε στις δηλώσεις μετά την σπουδαία νίκη της.

Η Μανιουέλ διευκρίνισε μάλιστα πως στόχος της ήταν απλά να αποκτήσει εμπειρία και δεν περίμενε να κολυμπήσει τόσο γρήγορα. «Δεν είναι παράξενο που δύο αθλήτριες μοιράστηκαν την πρώτη θέση. Η Πένι είναι ένα τρομερό κορίτσι. Είναι καλό για το άθλημα και σπάει τα στερεότυπα των σπριντ», συμπλήρωσε στις δηλώσεις της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ