Τα έκαναν γυαλιά καρφιά σε πάρτι φοιτητών στο Δημοκρίτειο Θράκης - iefimerida.gr

Τα έκαναν γυαλιά καρφιά σε πάρτι φοιτητών στο Δημοκρίτειο Θράκης

πανεπιστήμιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλές είναι οι καταστροφές που υπέστη το κτήριο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή, μετά από πάρτυ που διοργάνωσε φοιτητική παράταξη εντός της σχολής.


Οι μεγάλης έκτασης βανδαλισμοί είχαν αποτέλεσμα να αναβληθούν τα μαθήματα στο συγκεκριμένο τμήμα, ενώ οι εικόνες πλέον θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

«Κάθε Δευτέρα το κτίριο έχει το ίδιο σκηνικό αθλιότητας», αναφέρει ο πρόεδρος του τμήματος, κ. Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, που εκτόξευσε πυρά κατά πάντων, όταν προσερχόμενος στις εγκαταστάσεις του τμήματος για να κάνει μάθημα, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια χαώδη κατάσταση, που επικρατούσε τόσο στην είσοδο, όσο και σε άλλους χώρους του πρώτου και του δευτέρου ορόφου.

Παρόλο που οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις έχουν απαγορευτεί με απόφαση τόσο της διοίκησης όσο και του ιδίου του φοιτικού συλλόγου, τα συγκεκριμένα πάρτυ συνεχίζονται...

Οι ζημιές πάρα πολλές σε αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, τζάμια αλλά και στα γραφεία των καθηγητών, Ο κ Χατζόπουλος που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Σεπτέμβριο του 2010, καταβάλλει προσπάθειες να επικραττούν συστές συνθήκες στο τμήμα όμως οι προσπάθειές του πέφτουν στο κενό. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει οι φοιτητές επιδεικνύουν την σωστή συμπεριφορά και την δέουσα προσοχή απέναντι στους χώρους του κτηρίου, όμως τέτοιες εκδηλώσεις ρίχνουν στο κενό όλες τις προσπάθειες.

Ο ίδιος έδωσε εντολή να μην πραγματοποιηθούν τα μαθήματα της πρωινής βάρδιας, ούτως ώστε να καταφέρουν οι καθαρίστριες να απομακρύνουν τα σκουπίδια και να καθαρίσουν το χώρο. Από τη μεριά τους οι ίδιες οι καθαρίστριες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το φαινόμενο, καθώς όπως δήλωναν, κάθε Δευτέρα σχεδόν έρχονται αντιμέτωπες με την ίδια απελπιστική κατάσταση.

Σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν έχουν εντοπιστεί καταστροφές σε πόρτες των γραφείων των καθηγητών, στα τζάμια από τα κλιμακοστάσια, σε πίνακες ανακοινώσεων, αλλά και στην κεντρική είσοδο. Όπως εκτίμησε ο κ. Χατζόπουλος, για την αποκατάσταση των ζημιών απαιτούνται 200-300 ευρώ κάθε φορά.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες και στη διοίκηση του Δ.Π.Θ., την οποία κατήγγειλε για αδράνεια, παρά τα επανειλημμένα του αιτήματα, γραπτά και προφορικά, να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ