Διεθνείς σεφ προσφέρουν το φαγητό που περισσεύει από το Ολυμπιακό Χωριό στους φτωχούς κατοίκους του Ρίο - iefimerida.gr

Διεθνείς σεφ προσφέρουν το φαγητό που περισσεύει από το Ολυμπιακό Χωριό στους φτωχούς κατοίκους του Ρίο

Φωτογραφία: AFP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα βλέμματα όλου του κόσμου έχουν στραφεί στο Ρίο, με την πόλη να κινείται στους ρυθμούς των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ωστόσο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τους αθλητές, τα χαμόγελα και τα μετάλλια υπάρχουν οι φτωχές συνοικίες του Ρίο, με τους ανθρώπους τους να παλεύουν κάθε ημέρα για να επιβιώσουν.

«Ο κόσμος βλέπει τα πυροτεχνήματα και τους αγώνες. Δεν βλέπει εμάς που παλεύουμε καθημερινά για λίγο ψωμί», είπε ο Χοσέ Κάρμο, 23χρονος οικοδόμος, που ζει σε μια τρώγλη στη συνοικία Μανγκέιρα.

«Είναι απογοητευτικό να είσαι τόσο κοντά σε μια μεγάλη γιορτή και ταυτόχρονα τόσο μακριά από την ποιότητα όλων εκείνων που είναι μέσα στο γήπεδο», προσθέτει.

Οι διοργανωτές έχουν δεχθεί σφοδρή κριτική, μιας και το κόστος των Αγώνων αγγίζει περίπου τα 12 δισ. ευρώ, την ώρα που η χώρα είναι «βουτηγμένη» σε μια τεράστια οικονομική κρίση.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, μια ομάδα διεθνών σεφ δίνει το παράδειγμα και δίνει άλλη πνοή στο Ολυμπιακό πνεύμα, ξεκινώντας προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος πείνας στο Ρίο.

Με εμπνευστές τον Ιταλό σεφ Μάσιμο Μποτούρα και τον Βραζιλιάνο σεφ Ντέιβιντ Χερτζ, η ιδέα στοχεύει στο μοίρασμα περίπου 5.000 γευμάτων στους φτωχούς της πόλης.

«Το Refettorio Gastromotiva θα λειτουργήσει μόνο με τα συστατικά που πρόκειται να πάνε χαμένα, όπως ''άσχημα'' φρούτα και λαχανικά, ή γιαούρτι που θα λήξει σε δύο ημέρες, αν δεν το αγοράσουν», λέει ο σεφ Χερτζ στο Reuters.

«Θέλουμε την καταπολέμηση της πείνας και την παροχή καλού φαγητού», προσθέτει.

Το πρότζεκτ θα παρέχει παράλληλα επαγγελματική κατάρτιση σε επίδοξους σεφ, αρτοποιούς και σερβιτόρους.

Ο σεφ Μποτούρα εμπνεύστηκε την ιδέα από την πρωτοβουλία του Refetterio Ambrosiano, το 2015, όπου συγκέντρωσε 65 σεφ να μαγειρέψουν γεύματα, χρησιμοποιώντας υλικά από την World Expo του Μιλάνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ