Κατάσχεση 10 εκατομμυρίων λαθραίων τσιγάρων στον Πειραιά - iefimerida.gr

Κατάσχεση 10 εκατομμυρίων λαθραίων τσιγάρων στον Πειραιά

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία μεγάλη παρτίδα λαθραίων τσιγάρων εντόπισαν οι ελεγκτές του πέμπτου Τελωνείου Πειραιά, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και κατόπιν πληροφοριών που είχαν φθάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΕΔΕ).

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 10.430.000 τσιγάρα, των οποίων οι δασμοί και οι φόροι που αντιστοιχούν στην αξία τους, φθάνουν στα 2.000.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη παρτίδα είχε δηλωθεί ως φορτίο με πετσέτες και είχε τελικό προορισμό τα Σκόπια. Η ανακριτική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εξάλλου, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι φορολογικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις, από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φοροδιαφεύγουν.
Σύμφωνα με πηγές από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μπήκε 48ωρο λουκέτο σε παραλιακό μπαρ που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο Θεσσαλονίκης προς το αεροδρόμιο, καθώς μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 12 αποδείξεις.

Επίσης, σε έλεγχο σε εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί καμία απόδειξη στη διάρκεια των τελευταίων 3 ημερών. Η συγκεκριμένη επιχείρηση θα σφραγιστεί από αύριο και για 48 ώρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ενταθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Αναφορικά με το πρόσφατο συμβάν στη Λίνδο της Ρόδου, όπου μετά από πολλά παράπονα τουριστών για μη χορήγηση αποδείξεων από τους ιδιοκτήτες των γαϊδουριών και υπερβολικές χρεώσεις μέχρι και 15 ευρώ, πηγές της ΓΓΔΕ αναφέρουν ότι μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο Σύλλογος που έχει την σχετική εκμετάλλευση δεν έχει προχωρήσει καν σε έναρξη εργασιών στην Εφορία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λαθραία τσιγάρα Πειραιάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ