Επιστροφή στην δραχμή δείχνει ο Ζισκάρ Ντ' Εστέν - iefimerida.gr

Επιστροφή στην δραχμή δείχνει ο Ζισκάρ Ντ' Εστέν

Ζισκάρ Ντ' Εστέν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον δρόμο της εξόδου από το ευρώ «δείχνει» στην Ελλάδα, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, ο οποίος σε συνέντευξή του προτείνει αυτήν την λύση, καθώς όπως λέει η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους Έλληνες πολίτες.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει μπροστά της μιας δύσκολη επιλογή.

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά είναι πολύ δύσκολο να πετύχει μια οικονομική ανάκαμψη, έχοντας ένα ισχυρό νόμισμα» σημείωσε ο 85χρονος Γάλλος πολιτικός. «Είναι καλύτερα να χρησιμοποιεί το δικό της εθνικό νόμισμα για μια περίοδο ή να έχει την ασφάλεια ενός κοινού νομίσματος; Την επιλογή θα κάνει η ίδια η Ελλάδα».

Ο Ζισκάρ Ντ' Εστέν αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του πως η χώρα μας δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ, σχολίασε πως ακόμη και εάν μέναμε στην δραχμή, θα την είχαμε υποτιμήσει μέχρι στιγμής κατά 50%. Εξέφρασε την ανησυχία ότι οι Έλληνες δεν θα δέχονταν εύκολα έναν εσωτερικό αποπληθωρισμό της τάξης του 40%, που χρειάζεται η οικονομία της. «Αυτή η προσέγγιση έχει κόστος ανθρώπινο, κοινωνικό και πολιτικό» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος κατά τον 85χρονο πολιτικό η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα, είτε είναι στο ευρώ είτε όχι. Κληθείς να σχολιάσει τις συνεχιζόμενες δηλώσεις του Νικολά Σαρκοζί ότι θα ήταν καταστροφική η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ, ο Ντ' Εστέν είπε πως «ο Σαρκοζί κάνει λάθος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ