Ο Φελπς απειλεί ακόμη και τον Λεωνίδα τον Ρόδιο -Ισοφάρισε ρεκόρ της αρχαιότητας - iefimerida.gr

Ο Φελπς απειλεί ακόμη και τον Λεωνίδα τον Ρόδιο -Ισοφάρισε ρεκόρ της αρχαιότητας

Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/BERND THISSEN
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους σύγχρονούς του τους έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό. Τώρα, ο Μάικλ Φελπς κατάφερε να ισοφαρίσει και ένα ρεκόρ... της αρχαιότητας.

Η «σφαίρα της Βαλτιμόρης» είναι ο κορυφαίος αθλητής των Ολυμπιακών αγώνων, τόσο των σύγχρονων όσο και εκείνων της αρχαιότητας καθώς, αφού κατάφερε να ισοφαρίσει και το ρεκόρ του Λεωνίδα του Ρόδιου, όπως επισημαίνει το Reuters.

Την Τρίτη, ο Αμερικανός θρύλος της κολύμβησης κέρδισε το 12ο χρυσό μετάλλιό του σε ατομικό αγώνισμα. Κάτι που μέχρι τώρα είχε καταφέρει μόνο ο Λεωνίδας ο Ρόδιος, στους Ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας.

Πρόκειται για δρομέα ο οποίος μνημονεύεται ως ο επιφανέστερος του είδους από τους αρχαίους συγγραφείς, γιατί κέρδισε στο στάδιο, το δίαυλο και τον οπλίτη δρόμο σε τέσσερις διαδοχικές διοργανώσεις, τον 2ο αιώνα π.Χ.

Και βέβαια το ρεκόρ απειλείται, καθώς ο Φελπς- κάτοχος 21 χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων και 25 συνολικά σε πέντε διοργανώσεις- έχει ακόμη δουλειά στο Ρίο. «Είναι πολλά μετάλλια! Είναι τρελό», παραδέχθηκε ο ίδιος. Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός είναι και ο μοναδικός στην ιστορία που έχει κατακτήσει 8 χρυσά μετάλλια, στο Πεκίνο το 2008.

Στο Ρίο μέχρι στιγμής έχει πάρει τρία χρυσά- ένα σε ατομικό αγώνισμα και δύο σε σκυταλοδρομίες- και την Πέμπτη μπορεί να γίνει ο πρώτος που θα κερδίσει το ίδιο αγώνισμα- τα 200 μ. μικτή ατομική- σε τέσσερις διαδοχικούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της συλλογής του Φελπς, αρκεί να αναλογιστεί ότι αν ήταν χώρα, θα βρισκόταν στην 52η θέση του πίνακα μεταλλίων από όλες τις διοργανώσεις. Σε ό,τι αφορά μόνο τα χρυσά, θα ήταν 40ος.

Η Ινδία, μία χώρα με ένα δισ. κατοίκους, έχει κατακτήσει μόνο 9 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς αγώνες. Το Μεξικό και η Ινδονησία έχουν μόλις 19.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ