O Γ. Παπακωνσταντίνου απαντά στον Κ. Σημίτη: "η συζήτηση βλάπτει" - iefimerida.gr

O Γ. Παπακωνσταντίνου απαντά στον Κ. Σημίτη: "η συζήτηση βλάπτει"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρότι ο υπουργός Οικονομικών μπήκε στην πολιτική ως σύμβουλος του Κώστα Σημίτη, επέλεξε, από την Ουάσινγκτον, όπου βρίσκεται, να απαντήσει στον πρώην πρωθυπουργό και πολιτικό μέντορά του για τις δηλώσεις του τελευταίου περί "αναδιάρθρωσης τώρα". "Η συζήτηση δεν οφελεί, δεν βοηθά τη χώρα", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Από την Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, o ΓιώργοςΠαπακωνσταντίνου διέψευσε και πάλι τα σενάρια λέγοντας ότι «το κόστος της αναδιάρθρωσης είναι πολύ μεγαλύτερο από το όποιο όφελος».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Ουάσιγκτον, αναφέρθηκε εκτενώς στις ανακοινώσεις για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015. «Είναι ένα πρόγραμμα», πρόσθεσε, «το οποίο βασίζεται κυρίως στην συγκράτηση των δαπανών και σε λιγότερο βαθμό στην αύξηση των εσόδων. Ως προς την συγκράτηση των δαπανών, το πρόγραμμα δεν στηρίζεται σε ''οριζόντια μέτρα'', όπως περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις».

Χαρακτήρισε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου, ίσως από το πια φιλόδοξα προγράμματα, αυτού του τύπου, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε πυρά εναντίον όσων επικρίνουν τις κινήσεις της κυβέρνησης τονίζοντας: «να μας πουν με ποιο άλλο τρόπο θα σταματήσει η χώρα να ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει».

Συνάντηση με Γκάιτνερ

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, σημείωσε ότι έγινε μια εξαιρετικά χρήσιμη συζήτηση. «Ανταλλάξαμε απόψεις για την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και στις ΗΠΑ. Ήταν εξαιρετικά θετικός για την πορεία που έχουμε τραβήξει τον τελευταίο καιρό. Τα ακριβή του λόγια ήταν ''έχετε κάνει πολύ παραπάνω από όσα περιμέναμε και πραγματικά στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στις προσπάθειές σας και βέβαια στις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός''», είπε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ