fbpx Κοτόπουλο στο τηγάνι με βούτυρο και λεμόνι | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Κοτόπουλο στο τηγάνι με βούτυρο και λεμόνι

Κοτόπουλο στο τηγάνι με βούτυρο και λεμόνι
10|08|2016 | 19:51

Τώρα με τη ζέστη θέλετε απλές συνταγές και λίγα υλικά, χωρίς βαριές σάλτσες και περιττά βάρη στα πιάτα σας.

Αυτή η συνταγή για λεμονάτα κοτόπουλο απαιτεί ποιοτικό πουλερικό. Αγοράστε το στον κρεοπώλη και φανείτε απαιτητικοί με το κοτόπουλό σας.

Υλικά

  • 2-3 στήθη κοτόπουλο
  • 1/3 φλυτζανιού αλεύρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 ζωμό κότας
  • Χυμό από 2 μικρά λεμόνια
  • 1 λεμόνι για φετούλες
  • Λίγο μαϊντανό

Κοτόπουλο στο τηγάνι με βούτυρο και λεμόνι | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και αλευρώστε το κοτόπουλο
  • Βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι βαθύ και 1 κουταλιά βούτυρο
  • Ροδίστε το κοτόπουλο προσεκτικά και από τις 2 πλευρές, σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά
  • Αν δεν χωράνε όλα τα κομμάτια προσθέστε ελαιόλαδο και βούτυρο στο τηγάνι και συνεχίστε
  • Βγάλτε το κοτόπουλο, ρίξτε το χυμό λεμονιού στο τηγάνι και αφήστε να γίνει σάλτσα για 2-3 λεπτά
  • Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε πιατέλα, ρίξτε τη σάλτσα, διακοσμήστε με φέτες λεμονιού και μαϊντανό

Κοτόπουλο στο τηγάνι με βούτυρο και λεμόνι | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ