Ολγα Κορμπούτ: Η αθλήτρια της ενόργανης που αψήφησε τους νόμους της φυσικής [βίντεο] - iefimerida.gr

Ολγα Κορμπούτ: Η αθλήτρια της ενόργανης που αψήφησε τους νόμους της φυσικής [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχουν περάσει 40 χρόνια από το απόλυτο «10» της Νάντια Κομανέτσι, της αθλήτριας της ενόργανης που έμεινε στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τέσσερα χρόνια πριν τη Ρουμάνα πρωταθλήτρια, όμως, υπήρξε η Ρωσίδα Ολγα Κορμπούτ, η οποία αψήφισε τους νόμους της φυσικής και έβαλε μια άσκηση στο πρόγραμμά της η οποία -αν και απαγορεύτηκε στη συνέχεια- έμεινε στην ιστορία!

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, το 1972, 11.000 φίλαθλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν, δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του προγράμματός της, η Όλγα Κορμπούτ επιχείρησε μια κίνηση που όμοιά της δεν είχε εμφανιστεί.

Η τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, σε ηλικία 17 ετών, επιχείρησε μια φιγούρα η οποία ξεσήκωσε τον κόσμο, ενώ ο Άγγλος sportcaster δεν μπορούσε να κρύψει το θαυμασμό του κατά τη διάρκεια της περιγραφής του αγωνίσματος.

Η κίνηση αυτή ονομάστικε «Korbut Flip», θεωρήθηκε μια από τις πιο δύσκολες στο συγκεκριμένο αγώνισμα και απαγορεύτηκε, καθώς κρίθηκε επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Οι κριτές εκείνο το απόγευμα βαθμολόγησαν την Κορμπούτ με 9.8, στερώντας τη το χρυσό μετάλλιο εν μέσω αποδοκιμασιών από τον κόσμο. Αξίζει να αφιερώσετε λίγα δευτερόλεπτα για να δείτε την εκτέλεση του προγράμματος. Το ίδιο ίσως έχουν κάνει αρκετές φορές οι κριτές, μετανιώνοντας που δεν χάρισαν στη Ρωσίδα το απόλυτο «10».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ