Θα πάρουν σύνταξη... οι επιζώντες της ναζιστικής Γερμανίας - iefimerida.gr

Θα πάρουν σύνταξη... οι επιζώντες της ναζιστικής Γερμανίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συντάξεις σε περίπου 16.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο που έζησαν την φρίκη του ναζισμού πρόκειται να καταβάλλει η Γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Associated Press.

«Τα χρήματα έρχονται ως αναγνώριση της Γερμανίας για τον ανθρώπινο πόνο», δήλωσε ο Greg Schneider, στο συνέδριο μεταξύ των μελών της γερμανικής κυβέρνησης και του Συμβουλίου των Εβραίων πολιτών που κινητοποιούνται εναντίον Γερμανίας. «Επιτέλους αναγνωρίζονται οι φρικαλεότητες που έζησαν αυτοί οι άνθρωποι ως παιδιά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι η διάκριση που κάνει η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης αφού προβλέπει ότι σύνταξη θα πάρουν μόνο όσοι έζησαν 12 και πάνω μήνες σε εβραϊκό γκέτο. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου. Συντάξεις δεν θα λάβουν όσοι γεννήθηκαν μετά το 1938.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ