Βραδιά πιάνου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο -Παράλληλη παρατήρηση ουρανού με το τηλεσκόπιο Δωρίδη - iefimerida.gr

Βραδιά πιάνου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο -Παράλληλη παρατήρηση ουρανού με το τηλεσκόπιο Δωρίδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο φιλοξενεί το κοινό για μια ξεχωριστή συναυλία.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, στον πανέμορφο προαύλιο χώρο στο Λόφο Νυμφών, μέσα στα δέντρα και με θέα την πόλη απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και την αρχαία αγορά, ο Ανδρέας Κατερινόπουλος παρουσιάζει συνθέσεις από το επερχόμενο album και Σουίτες από την συλλογή Film Suites & Suites for ballet, ενώ η παρουσία του εναλλάσσεται επί σκηνής σε ρόλους μαέστρου, frontman και performer.

Βραδιά πιάνου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο -Παράλληλη παρατήρηση ουρανού με το τηλεσκόπιο Δωρίδη | iefimerida.gr 0

Ο ταλαντούχος πιανίστας και συνθέτης εγκαινιάζει από τον Λόφο των Νυμφών με την μουσική παράσταση 7 ELEMENTS ένα νέο κύκλο εμφανίσεων, συνδυάζοντας τη μυσταγωγία των πρώτων του live με την ζωντάνια και την ενέργεια του Αττικού ουρανού, ενώ με τη συναυλία αυτή εγκαινιάζονται ταυτόχρονα οι φθινοπωρινές ξεναγήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών .

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται ζωντανά το Soundtrack της ταινίας μικρού μήκους GERASIMOS που έκανε πρεμιέρα στο 28Ο ΕΧGROUNDFILMFEST στο Wiesbaden της Γερμανίας.
Στη βραδιά θα συμμετάσχουν εκλεκτοί guest μουσικοί, ενώ το κοινό θα έχει επίσης τη δυνατότητα να κάνει παρατήρηση του ουρανού από το λόφο της Πνύκας με το τηλεσκόπιο Δωρίδη.

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος γεννήθηκε στην πόλη του Αγρινίου το 1980. Σπούδασε κλασσικό πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και μουσική σύνθεση στην πόλη που γεννήθηκε.
Τον Απρίλιο του 2014 παρουσίασε το ορχηστρικό έργο Ojos Verdes στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Πρόκειται για ένα ορχηστρικό έργο αφιερωμένο στην δημιουργία της ζωής.
Έχει επίσης συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και για μια μικρού μήκους ταινία, ενώ συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου ως συνθέτης, πιανίστας και ηθοποιός το 2012 και το 2014.

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών | Λόφος Νυμφών, Θησείο

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Γενική είσοδος 5€ | Μειωμένο 2,50€

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ