Στην φόρα προσωπικές φωτογραφίες του ιδρυτή του Facebook - iefimerida.gr

Στην φόρα προσωπικές φωτογραφίες του ιδρυτή του Facebook

Μάρκ Ζούκερμεπργκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι φωτογραφίες του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος τις κοινοποίησε και λόγω ενός κενού ασφαλείας, έγιναν ορατές σε όλον τον «διαδικτυακό πλανήτη».

Οι προσωπικές φωτογραφίες του Ζούκερμπεργκ όπως έιναι φυσικό αποθηκεύτηκαν αμέσως από πολλούς χρήστες που τις είδαν, αφού κατάλαβαν πως επρόκειτο περί λάθους.

«Είναι καιρός να διορθωθούν τα προβλήματα ασφάλειας στο facebook» γράφουν οι χρήστες που εντόπισαν το πρόβλημα και ανάρτησαν τις εικόνες στην υπηρεσία φωτογραφιών Igmur. Εκπρόσωπος του facebook διαβεβαίωσε αργότερα ότι το κενό ασφάλειας έχει κλείσει.

Oπως δήλωσε η εταιρεία στο BBC, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων αναδημοσιεύουν τις εικόνες, δεδομένου ότι έχουν πλέον κυκλοφορήσει ευρέως. Εξάλλου οι φωτογραφίες είναι μάλλον αθώες -μία τον δείχνει να μαγειρεύει με την κοπέλα του, μια άλλη να κρατά ένα κοτόπουλο από τα πόδια και μια τρίτη να συναντάται με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Το νέο περιστατικό, όμως, έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την απόφαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου να κατηγορήσει το facebook για παραπλανητικές πρακτικές, όσον αφορά τα δεδομένα των χρηστών, και να το θέσει υπό τακτική επιτήρηση τα επόμενα 20 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ